13.08.2019
Nikolaj Hebsgaard

Hacker snyder i Zwift uden at sidde på cyklen

Kører du løb i Zwift har du helt sikkert oplevet ryttere, der smutter fra alt og alle ved at køre mere end 7 w/kg i imponerende lang tid. Der er helt åbenlyst tale om snyd og nu har en amerikansk hacker og IT-sikkerhedskonsulent fundet en ny måde til at snyde i Zwift.

Brad Dixon fra Carve Systems har ved hjælp af en controller til en Xbox fundet en måde, hvorpå han kan manipulere dataen der sendes fra din cykels sensorer til Zwift. Det gør Dixon i stand til at køre højere kadence og flere watt, eller bare at cykle videre i Zwift, selvom han slet ikke sidder på cyklen.

– Jeg har en Xbox controller, hvor hvis jeg trykker på aftrækkeren, får den lille fyr på skærmen til at træde hårdere, og jeg kan også sætte den på cruise control, for hvem har ikke brug for at hoppe af og hente en øl eller noget, mens man cykler?, fortæller Dixon ifølge vice.com til Motherboard.

Ved hacker konferencen Def Con i Las Vegas i weekenden, præsenterede Dixon sin research i Zwift og dataudvekslingen mellem enheder og software. Mens den letteste måde at snyde på i Zwift sker ved at ændre vægt og højde, har Dixon fundet en måde at manipulere signalet der sendes via ANT+ signalet til pc'en, og dermed "lyve" for Zwift, omkring sin egen performance. 

Dixon opdagelse har ikke afsløret nogen fejl i Zwift, men derimod en svaghed i hele økosystemet omkring dataudveksling i forbindelse med e-sport cykling.

– Det er ukorrekt at sige, at jeg har hacket Zwift, da det faktisk ikke er hvad jeg har gjort. Der er ikke en svaghed i programmet. Jeg tror ikke der er noget som de kan fixe. Det er bare sådan sensorerne er og hvordan de bruges, der kan udnyttes, forklarer Dixon.

Dixon bedyrer dog, at han ikke har udnyttet teknikken til at snyde i løb på Zwift, da han blot har udnyttet teknikken i research øjemed.

– Vi har været opmærksomme på muligheden for denne type snyd i Zwift i et stykke tid og vi arbejder under formodningen om, at der er nogle rådne æbler derude, som er aktivt beskæftiget med denne type snyd. Vi har kigget på en række forskellige tilgange til at håndtere dette problem, skriver Zwift's PR manager, Chris Snook, i en mail til vice.com.

– Snyd er noget som alle sportsgrene er udfordret af og Zwift er ingen undtagelse. Fair play er ekstremt vigtigt for os. Ikke kun for at sikre, at resultater fra konkurrencer er legitime, men lige så vigtigt for at sikre, at konkurrencen er sjov for flertallet af de, som bruger platformen til at køre på fairvis, lyder det videre fra Snook.