16.09.2019
Louise Helene Johansen

Herrerne udtaget til VM, Valgren femmer i Canada, og en Vuelta rytter overrasker

Herrelandsholdet til VM er udtaget
[IMG2]

De danske ryttere har kørt en fantastisk sæson, derfor stiller Danmark med fuldt hold når det går løs i Yorkshire. Det har heller ikke været en hemmelighed at det må have været svært for landstræner Anders Lund at vælge hvem der skal med til VM. Men holdets bredde skal være med til at sikre Danmark et godt resultat.

Danmark ligger som nation nummer ni på UCI’s verdensrangliste, dette viser endnu engang at der har været flotte danske resultater gennem hele sæsonen. VM-truppen er en bladning af rutinerede- og unge ryttere, der sammen skal forsøge at forbedre sidste års syvende-plads.

Årets rute er på 285 kilometer, og det er derfor en fordel fra starten at Danmark har otte ryttere til start. Der er dog ingen voldsomme stigninger på ruten eller på de syv afsluttende omgange, derfor skal holdet ud og tage ansvar i finalen. Hvem der næste år skal have regnbuetrøjen på, finder vi ud af i næste uge.

Det er ikke kun til linjeløbet Danmark har gode kort på hånden, også på enkeltstarten er der to stærke ryttere.  Ikke overraskende har landstræneren udtaget EM-sølvvinderen Kasper Asgreen og den flergange danske mester Martin Toft Madsen.

Derudover er holdet til ”mixed relay” også udtaget. Det er første gang denne disciplin bliver kørt til et verdensmesterskab

Det danske herrelandshold til VM består af

Enkeltstart:
Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step)
Martin Toft Madsen (BHS–Almeborg Bornholm)

Linjeløb:
Jakob Fuglsang (Astana Pro Team)
Magnus Cort Nielsen (Astana Pro Team)
Michael Mørkøv (Deceuninck-Quick Step)
Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step)
Michael Valgren Hundahl (Team Dimension Data)
Mads Pedersen (Trek-Segafredo)
Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-SCOTT)
Casper Pedersen (Team Sunweb)

Team Time Trial Mixed Relay:
Pernille Mathisen (Team Sunweb)
Julie Leth (Bigla Pro Cycling)
Emma Norsgaard (Bigla Pro Cycling)
Martin Toft Madsen (BHS–Almeborg Bornholm)
Christoffer Lisson (BHS–Almeborg Bornholm) 
Julius Johansen (coloQuick Cycling)

Valgren viser formen
[IMG3]

Det har ikke været en fantastisk sæson for Michael Valgren, som har kæmpet med at finde sidste års gode form. Men det kan vise sig at den er ved at være der i går kørte han ind på en femteplads i løbet GP Montreal.

Det var en sulten Greg van Avermaet der løb med sejren, han har ligesom Valgren ikke haft den bedste sæson, men nu melder begge ryttere sig ind i kampen om VM-trøjen. Van Avaermaet overspurtede Diego Ulissi (UAE) og Ivan Garcia (Bahrain-Merida), det var hans første sejr siden Robauix sejren i 2017.

Benene føltes gode, og det giver mig selvtillid frem mod VM, fortæller Valgren på holdets hjemmeside.

Dette lover godt for næste uges VM, hvor vi må krydse fingre for at de danske ryttere sammen kan forbedre sidste år resultat.   

U19 -herrer udtaget til VM
[IMG4]

Der er nu ganske kort til at VM skydes i gang og nu er de et meget stærkt og talentfuldt hold udtaget til at vise de danske farver frem. Danmark har tidligere leveret flotte VM-præstationer i denne klasse og der er også forhåbninger til at de kan blande sig i toppe ved det kommende VM.

Der er en stor talentmasse i dansk cykelsport, og Michael Berling har fundet de mest formstærke ryttere frem til VM.

  • Jeg tager en stærk trup med til årets VM. Kampen om de fem pladser har i år været hård, og det høje niveau i Danmark har gjort, at rigtig mange ryttere var inde i billedet lige til det sidste. Men rytterne på det endelige hold har gennem sæsonen vist, at de hører til i toppen af den internationale U19-klasse, udtaler Michael Berling.

De danske U19-herrer til VM i landevejscykling 2019 er:

Enkeltstart:
William Blume Levy (Team NPV-Carl Ras Roskilde Junior)
Joshua Gudnitz (Team ABC Junior) 

Linjeløb:
Frederik Wandahl (Team NPV-Carl Ras Roskilde Junior)
William Blume Levy (Team NPV-Carl Ras Roskilde Junior)
Joshua Gudnitz (Team ABC Junior)
Emil Schandorff Iwersen (Team ABC Junior)
Robin Juel Skivild (Team Mascot Workwear)

Langvad vinder første sejr i fem måneder
[IMG5]

I lørdags tog Annika Langvad sin første UCI-sejr i fem måneder, da hun vandt i Norge. Hendes sæson har været en blandning af op- og nedture, hun sejrede endnu en gang i Cape Epic og fik en helt fantastisk debut på landevejen, hvor hun kørte sig på podiet i flere store løb. Læs mere om Langvad sejr her.

Vuelta rytter frier til kæresten
For de fleste er det et stort øjeblik at gennemføre en Grand Tour, men denne rytter ville gøre det endnu mere uforglemmeligt og på den sidste etape af Vuelta a España havde han bestemt sig for at fri til sin kæreste.

Billeder fra løbet viser at Burgos-BH rytteren Jesús Ezquerra køre ned til holdbilen, hvor i han kæreste sad. Han tog en ring frem og friede til hende midt under etapen. Selvfølgelig vidste tv-kameraerne hvor de skulle være til at forevige øjeblikket for parret.

Hun sagde ja.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="da"><p lang="en" dir="ltr">She said yes! <br><br>Jesus Ezquerra with a magnificent proposal on the final stage to Madrid! <a href="https://twitter.com/hashtag/LaVuelta19?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#LaVuelta19</a> <a href="https://t.co/0zqp3dxiRw">pic.twitter.com/0zqp3dxiRw</a></p>&mdash; Eurosport UK (@Eurosport_UK) <a href="https://twitter.com/Eurosport_UK/status/1173279110380081152?ref_src=twsrc%5Etfw">15. september 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>