23.02.2011
Test Test

Hollandsk rivalisering om Tour-start

Dog siger Skil-Shimano det ikke direkte, at deres hollandske ’kolleger’ bevidst har gået efter verdensrangliste for enhver pris, da de på den måde fik en ProTeam licens. Men de antyder selv at være lidt ’bedre’.
– Vacansoleil har med succes tilpasset sig UCI systemet. De kigger specielt efter ryttere, der vinder point. På den måde kom de blandt verdens tophold. Deres mål er at vinde store løb, mens jeg tror, at omtale er vigtig. Vi tilpasser os ikke til UCI, men vi vil give talenterne en chance for at udvikle sig på vores hold, siger team manager Iwan Speckenbrink til De Telegraaf.
For Vacansoleil-DCM holdet står svagt med en Ezequiel Mosquera, der har en ikke alt for god dopingsag i gang samtidig med, at UCI vil revurdere ProTeam licensen ovenpå Riccardo Ricco mislykkede gør-det-selv blodtransfusion. Det kan komme Skil-Shimano til gode.
– I princippet er døren til Touren lukket. Men hvis der sker ’skøre’ ting, er vi første alternativ, fordi Touren kan lide vores måde at drive hold på, siger Iwan Speckenbrink. Skil-Shimano satser allermest på at blive inviteret til Vueltaen.
Vacansoleil-DCM kan ikke anklages for ikke selv at rydde op efter sig, idet Riccardo Riccos massør ligesom han selv er blevet fyret, mens Ezequiel Mosquera ifølge aftale med holdet ikke kører løb. Selvom han officielt ikke er suspenderet.