03.04.2011
Andreas Ø. Pedersen

Hollandsk sejr i kvindernes Flandern Rundt

Van Vleuten vandt en tomandsspurt foran russiske Tatiana Antoshina, mens hollandske Marianne Vos vandt spurten om tredjepladsen.
Bedste dansker blev som nr. 49, Trine Schmidt fra Garmin – Cervelo i en gruppe, der var fire minutter efter vinderen og Maria Grandt Petersen fra Abus Nutrixxion teamet
blev nr. 64 i samme gruppe, mens de øvrige danskere faldt for tidsgrænsen, dog gennemførte hele det danske landshold løbet.
Fra den danske lejr forlyder det, at løbet har været en stor prøvelse for hele holdet, men blot det at være med i løbet, opleve hele stemningen omkring rytterne og så komme hjem til mål uden at blive taget ud af løbets fejebil har været helt vildt. I lejren er man glade og tilfredse med indsatsen. Hele holdet sad godt med fra starten, men på de mange stigninger blev der kørt vildt stærkt, og konstant sad de store professionelle hold i front for at holde farten oppe og få spredt det store felt så meget som muligt.
– Når man som dansk amatørrytter kan komme med hjem i dette løb, har holdet vist, at der er vilje til at kæmpe endnu mere. Pigerne skal blot lære at sidde de rigtige steder, så man rent taktisk er forberedt på de mange udbrudsforsøg der opstår, siger Willy Frederiksen fra DCUs dameudvalg til Cykelmagasinet.dk.
Resultat
1 Annemiek van Vleuten (Nederland Bloeit)
2 Tatiana Antoshina (Gauss)
3 Marianne Vos (Nederland Bloeit)
4 Emma Johansson (Hitek Products – UCK)
5 Judith Arndt (HTC-Highroad)

49 Trine Schmidt (Garmin-Cervélo)
64 Maria Grandt Petersen (Abus Nutrixxion)
95 Margriet Kloppenburg (Danmark) 12:59
111 Julie Leth (Danmark) 17:41
113 Tina Nielsen (Danmark) 17:41
116 Michelle Lauge (Danmark) 20:06
122 Henriette Frederiksen (Danmark)