03.03.2011
Test Test

Ikke flere eks-dopere tak!

For med de herrer Ezequiel Mosquera og ikke mindst Riccardo Ricco har Vacansoleil-DCM fået nok at se med dopingsager. Men uden Riccardo Riccos verdensrangliste point havde det hollandske hold måske ikke fået en ProTeam licens.
Nu er Riccardo Ricco samt hans massør Flavio Montegiardo begge blevet fyret, og det er et stort udestående, om holdet beholder sin ProTeam licens. Ezequiel Mosquera derimod er stadig i proces med at få fundet ud af, hvad status i det hele taget er på hans dopingsag.
– Vi gør det ikke mere, siger team manager Daan Luijkx til NOS.
Med ’det’ mener han at ansætte ryttere, der har haft en karantæne ovenpå Riccardo Riccos mislykkede gør-det-selv blodtransfusion. For det første står holdet sportsligt ikke stærkere end før uden Riccardo Ricco, og for det andet har det ikke kunne glæde sponsorerne at se så meget negativ omtale.
For at føje spot til skade har Vacansoleil-DCMs hollandske kolleger fra Skil-Shimano været ude i pressen med udtalelser om, at ASO bedre her mere sympati for dem end Vacansoleil-DCM. For mister Vacnasoleil-DCM deres ProTeam licens, øges Skil-Shimanos chancer for wildcards til UCI World Tour løbene.