04.12.2012
Nikolaj Hebsgaard

Invitation til cykelsportens interessenter

UCI inviterer nu alle cykelsporten interessenter, til at komme med deres forslag til hvordan cykelsporten kan få en lys fremtid, og få håndteret sportens problematikker. Forslagene vil blive vurderet før en høring for interessenter, der vil finde sted i første kvartal af 2013.

UCI har sendt breve ud til ryttere, hold, løbsarrangører, nationale forbund, sponsorere, industri repræsentanter, anti-doping organisationer samt sports organisationer, hvor UCI beder om deres bidrag, til en diskussion om fire, af UCI definerede, overordnede temaer; globalisering, anti-doping samt rytter- og løbskalendere.

De fire temaer indbefatter, ifølge UCI, sportens største problematikker.

Ekstrem kort frist
Fristen for interessenterne til at indsende deres forslag til UCI, er d. 10. december, hvilket må siges at være en ekstrem kort frist. UCI vil vurdere de indsendte forslag, så cykelsporten i fællesskab kan arbejde mod en lys fremtid.

– Vi vil arbejde sammen om at håndtere spørgsmål af interesse, og bygge en lys fremtid for cykelsporten. Vi vil se på hvordan vi kan fortsætte processen med globalisering af cykelsporten, opmuntre til større deltagelse og gøre sporten endnu mere interessant for tilskuerne, fortæller Pat McQuaid i en pressemeddelelse.

UCI understreger, at høringen har intet som helst at gøre med den undersøgelseskommission, der lige nu undersøger UCIs rolle i Armstrong-sagen.