10.07.2017
Andreas Breum

Italiensk temporytter indstiller karrieren

Under Tour de San Luis i 2016 ramte Adriano Malori et hul i vejen og styrtede. Malori pådrog sig store skader i hovedet, og han blev lagt i koma.

Over et halvt år efter styrtet kørte Malori løb for første gang, da han stillede til start ved de candiske endagsløb, men han formåede ikke at gennemføre. En uge senere gennemførte han sit løb, da han kom igennem 1. etape af Giro dello Toscana. Han måtte dog udgå på 2. etape. I år har han kørt to cykelløb, som han udgik af efter henholdsvis 30 og 80 kilometer.

Den italienske enkeltstartsspecialist er dog aldrig kommet sig over konsekvenserne af styrtet, og derfor har han nu valgt at indstille karrieren. 

– VI ved alle, hvad der skete i Argentina. Jeg har brugt to år på at kæmpe mod den dag, og jeg vandt, selvom det ikke var en hel sejr. Mit mål i livet var at gøre noget specielt i cykling. Det bliver ikke muligt at gøre det som rytter, så jeg må finde en anden måde, sagde Malori på Movistars pressemøde på Tourens første hviledag.

– Jeg har givet alt for at blive en professionel cykelrytter igen, men dette års resultater er tydelige. At give det et skud var den eneste måde at finde ud af, om jeg var klar eller ej. Jeg kan stadig køre afslappet på en cykel, men jeg kan ikke klare at køre løb, uddyber han.

Malori har dog en plan for, hvad fremtiden skal bringe:

– I dag markere starten på Malori 2.0. Jeg har brugt en måned på at lære cykelvidenskab, så jeg i fremtiden kan hjælpe på det område, siger italieneren.

– Movistar har været en meget smuk side af mit liv, ikke bare en del af den sport, som jeg elsker. Jeg har mødt pragtfulde mennesker her, fantastiske venner og en sand familie. Dette grønne M vil altid have en særlig plads i mit hjerte. Det har været en stor ære at køre for dem, afslutter Malori.

Malori største resultat var en sølvmedalje ved VM i enkeltstart i 2015, hvor han blev slået af Vasil Kiriyenka med ni sekunder. Derudover vandt han den afsluttende enkeltstart i Vuelta a Espana i 2014 og to enkeltstarter i Tirreno-Adriatico.