07.03.2011
Test Test

Italienske hold vindere af Giro wildcards

Som forventet kommer Androni Giocattoli holdet med, da det kvalificerede sig allerede sidste år som Italiens bedste hjemlige cykelhold overhovedet. Præmien var på forhånd at være udtaget til Giroen, hvor holdet sidste fik Michele Scarponi til afslutte som samlet nummer 4.
Michele Scarponi skiftede i år til ProTeamet Lampre-ISD, og kan derfor forventes at køre Giroen igen, men med automatisk udtagelse, eftersom Giroen er på UCI World Tour løbskalenderen. Team Geox-TMC er ikke et italiensk registreret hold, men med italiensk hovedsponsor samt de herrer Carlos Sastre og tidligere Girovinder fra 2009 Denis Menchov, er der ingen tvivl om, at holdet vil være med til at skabe løbet.
Dertil kommer Acqua & Sapone, Colnago-CSF og Farnese Vini-Neri Sottoli, hvilket ikke kan overraske. Men RCS Sport måtte bede om dispensation for at uddele 5 i stedet for 4 wildcards hos UCI.
Alle 18 ProTeams hold inklusive Vacansoleil-DCM er inviteret, hvorfor rygterne om holdets Giro udelukkelse viste sig at være en and. Og med god grund for RCS Sport ville ikke formelt set aldrig kunne forsvare den beslutning, medmindre holdet ikke har – stadig gyldig! – ProTeam licens.