22.04.2011
Andreas Ø. Pedersen

Ivan Basso: Formen grund til Giro-afbud

Det bliver ikke Ivan Basso med startnummer 1 i årets Giro d’Italia. Italieneren har valgt ikke at stille til start i det italienske etapeløb, men i stedet forberede sig til sommerens Tour de France.
– Det er en stor ofring for mig at trække mig fra Giroen, men desværre med min øjeblikkelige form, vil jeg ikke være i stand til at gøre det retfærdigt. I begyndelsen af sæsonen var tanken, at jeg skulle køre Giro før Tour de France med henblik på at hjælpe Vincenzo Nibali med at vinde den lyserøde trøje. Lige til det sidste  forsøgte jeg at finde følelsen af, at jeg kunne være komfortabel og sikker, men den er ikke kommet, siger Basso ifølge VeloNews.
– Det er i samråd med holdet, at vi er kommet til denne smertefulde beslutning, tilføjer Basso. – Jeg ville ønske, at jeg havde været der for at hjælpe Vincenzo, men i stedet vil jeg være i første række til at støtte ham. Han er ung og har et enormt talent, og jeg er overbevist om, at han vil være med i toppen.