05.03.2015
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Velomore

Justesen om DM: Her er mine konkurrenter

Bruger man verdensranglisten som målestok, så er Benjamin Justesen den næstbedste mountainbiker i Danmark. Og det er i virkeligheden nok ikke helt ved siden af, når man snakker XCO. Men på marathondistancen, også kendt som XCM, er han lige nu Danmarks bedste.

Den titel vandt han for fjerde gang i karrieren ved den nordjyske Jammerbugt i Slettestrand, i et løb der egentligt var alt for fladt til den klejne Justesen. Sidst vi snakkede med den tidligere landevejsrytter, meldte han klart ud at DM i Silkeborg, var et af de løb på ønskelisten, som han meget gerne ville vinde.

Justesen arbejdede sidste år på deltid i virksomheden, Peloton, som arrangerer kurser, events og herunder cykelture for andre virksomheder. I år har den firedobbelte XCM-mester optrappet sit engagement i firmaet til fuldtid, hvilket uundgåeligt er gået udover træningen.

– Jeg havde det på deltid sidste år, og der gik det jo rigtigt godt. Men mine forhold gør, at jeg får sværere og sværere ved at vinde de lange løb. De kræver bare en masse lange ture, og det kan jeg mærke bliver min udfordring.

Når man ikke er fuldtidsprofessionel er man nødsaget til arbejde ved siden af sin sport, også selvom man er blandt landets allerbedste. Justesen håber dog på, at selvom han potentielt mister træningstimer, at han kan hente hjælp fra naturens side.

– Indtil videre har jeg, genetisk, været godt stillet til at køre langt, så jeg håber lidt, at den genetik kan hjælpe mig lidt hen ad vejen. Men nej, træningen er ikke helt så optimal som den kunne blive.

På trods af disse ydere faktorer håber Justesen stadig på at kunne genvinde sin DM-titel, men han fremhæver også et par navne, der kan gøre livet surt for ham, på de silkeborggensiske bakkedrag.

– Nu kan jeg se Søren Nissen har kørt Andalucia Bike Race, og på dansk jord er han nok min største konkurrent. Og så ved jeg at Sebastian Fini har kørt rigtigt meget distance i år, for at blive bedre på marathonløbene.

– Så der er Thomas Bundgaard, Sebastian Fini og Søren Nissen, som jeg ser som nogle, der ville kunne true mig, hvis jeg rammer mine almindelige dage. Men man skal jo heller aldrig udelukke en Klaus Nielsen.

Søren Nissen vandt DM i XCM i 2013, men stillede ikke op i fjor. Hvis Justesen skal genvinde DM, vil han gerne gøre det ved at slå Nissen.

– Han har lidt den samme fysiologi som mig. Vi er begge sådan et par dieselmaskiner uden de helt store ryk, så det kunne godt blive en tæt fight, hvis han vil køre det. Nu valgte han jo ikke at køre det sidste år. Men jeg håber da han kommer i år, og slås med om trøjen.

DM i XCM afvikles den 26. april i Silkeborg.