17.04.2011
Andreas Ø. Pedersen

Jyske klubber laver Pinseløb som etapeløb

Selve etapeløbet er ikke pointgivende og køres ikke på tid, men med pointgivning for de enkelte løb, eksempelvis 50-40-35-33-31 point osv., og vinderen kåres i Hammel. Præcis pointsystem vil fremgå af propositioner, som kommer på dcu-tilmelding.dk om få dage.
Etapeløbsoverbygningen gennemføres i alle klasser, og i de unge klasser uddeles førertrøje. Det er aftalt med Jysk-fynsk distrikt, at der ikke sker tvangsoprykning under etapeløbet. Dvs. at evt. oprykning først træder i kraft weekenden efter. Damerne kører deres planlagte Dame Cup.       
Etapeløbsdelen var i første omgang tiltænkt Damer (Dame Cup), Herre Junior og Herre A, men skal det være, så skal det være ordentlig. Udover selve pointgivningen og de normale præmier for de enkelte DCU-løb, vil der også være præmier for etapeløbsdelen, således der kåres 1-2-3 samlet i alle klasser. Selve tilmeldingen sker ved almindelig tilmelding til de enkelte løb under DCU-tilmelding. For at deltage i etapeløbet kræves start i samtlige 3 løb.
De jyske pinseløb er normalt besøgt af 800-1000 ryttere, og der forventes samme høje antal deltagere igen i år, ikke mindst pga. de attraktive etaper, hvor der afsluttes i Hammel med bl.a. Pøt Mølle, dog ikke for U11-U15. Forhåndsinteressen er allerede stor, også fra udlandet, så der forventes stærke felter i Dame-feltet, Herre A og Herre Junior.
Der er også store forventninger til U17 feltet, hvor nogle af etaperne bruges som iagttagelsesløb af landstræneren i forbindelse med årets udtagelser, bl.a. Ungdoms-OL i juli.
Herning er nye i Pinse-selskabet, og deres rute er strategisk placeret i Ikast for at få alle etaper samlet indenfor få km. Silkeborg er således placeret midt imellem med ca. 25 km til Ikast og Hammel.
Igen i år er det muligt at tage campingvogne med til alle løb. Der er god plads i Silkeborg ved Designa Køkken og i Hammel ved skolen og i industriområdet. I Ikast åbnes mini-campingplads med mulighed for strøm og adgang til badefaciliteter, og der åbnes for sovesal for interesserede. Bemærk at starttidspunktet i Hammel i år rykkes fra kl. 8.00 til 9.00, som også har været et ønske fra mange, og som nu imødekommes fra arrangørernes side.