10.01.2011
Stig Cornelius

Katusha får Danilo Di Luca billigt

Baggrunden for, at Katusha har skrevet kontrakt med Danilo Di Luca er hans ændrede holdning til doping. Det gjorde indtryk på team manager Andrei Tchmil, at Danilo Di Luca på eget initiativ holdt foredrag for børn om, hvorfor doping var en dårlig idé.

– Jeg har erkendt, at Di Luca vil have et ægte comeback. Det er ikke for pengenes skyhld, men fordi han elsker sporten. Han har været nede, men ser nu verden på en anden måde, siger Andrei Tchmil.

Men helt gratis er det ikke for det russiske storhold at skrive kontrakt med italieneren, for han får bonus afhængig af resultater.

– Jeg er et nyt menneske. Astana ville også have mig, men Katusha projektet er det helt rigtige. Jeg får ingen fast løn, men Tchmil og jeg er enige om et bonussystem, siger Danilo Di Luca.

Holdet vil som udgangspunkt køre for verdensranglistens nummer ét, Joaquin Rodriguez, og der får Danilo Di Luca det som vigtigste opgave at støtte ham i etapeløbene.
På Katusha holdet er der en rigtig god grund til ikke at blive testet positiv og få karantæne. Alle holdets ryttere har skrevet under på, at de betaler 5 års løn i tilfælde af, at de tester positive.