23.09.2015
Kean Bang-Sørensen

Kiryienka er ny verdensmester i enkeltstart

VM i kampen mod uret for mændenes elite er netop blevet afgjort. En utrolig spændende enkeltstart, hvor det først blev afgjort til aller sidst. Dagens stærkeste mand blev Vasil Kiryienka, der dermed er den nye verdensmester i enkeltstart.

Rytterne skulle, som altid til VM, ud på en af de lange enkeltstarter af slagsen – over 53 kilometer, hvilket betød at der ventede deltagerne over en time med benene fulde af syre.

Michael Hepburn kørte tidligt ud på ruten og satte imidlertidig dagens bedste tid som længe stod fast som den hurtigste, hvorfor han også længe sad i “the hot seat”, som løbets førende rytter.

Danske Rasmus Quaade kørte i mål i en hurtig tid, hvor han kørte ind som næstbedste tid, hvor han kørte ind under 1 time og 5 minutter. Det holdte dog ikke længe, da Marcin Bialoblocki, Moreno Moser og Stephen Cummings kort efter indtog de foreløbige podieplaceringer i nævnte rækkefølge.

I mellemtiden var de helt store favoritter så småt blevet sendt afsted på ruten, og her så Vasil Kiryienka længe utrolig stærk ud, hvor han i lang tid havde et stort forspring til de andre favoritter i forhold til GPS-tiderne. Mindre godt så det ud for Rohan Dennis, der med en defekt cykel var nødsaget til at skifte cykel.

En af løbets store overraskelser var den franske mester Jerome Coppel, der for alvor leverede varen. Han kørte i mål i bedste tid, med tæt på et minut bedre end Bialoblocki.

Hen mod enden begyndte luften langsomt at sive fra ballonen hos Kiryienka, der pludselig havde en meget stærk Malori i hælene. Malori slugte stille og roligt Kiryienkas forspring, og det begyndte så småt at se ud som om italieneren ville hente ham.

Men den hviderussiske slider havde som altid et ekstra gear på det sidste stykke, hvor der skulle køres opad mod mål. Her erobrede han forspringet tilbage, og kørte i mål ni sekunder foran Malori i en tid, der var stærk nok til, at han hele næste sæson kan kalde sig verdensmester i enkeltstart.

Efter Kiryienka manglede Tom Dumoulin og Tony Martin. Ingen af dem havde dog benene til at kunne true ham. De kom i mål som henholdsvis nummer fem og syv.

Top-10 – VM i enkeltstart:

1. Vasil Kiryienka 1:02:29
2. Adriano Malori 00:09
3. Jerome Coppel 00:26
4. Jonathan Castroviero 00:29
5. Tom Dumoulin 01:01
6. Rohan Dennis 01:07
7. Tony Martin 01:16
8. Maciej Bodnar 01:17
9. Marcin Bialoblocki 01:22
10. Moreno Moser 01:31

21. Rasmus Quaade 02:19
45. Christoffer Juul-Jensen 03:55