17.02.2011
Test Test

Kvægopdrættere på krigsstien

– Rytteren angriber vores produktionssektor uden risiko og forfalsker sandheden ved at sætte spørgsmålstegn ved kontrolsystemet, der er tilknyttet produktionen af oksekød i Europa og også vores land, skriver Asoprovac, der er Spaniens største interesseorganisation for kvægopdrættere, i en pressemeddelelse.
Kvægopdrætterne er yderligere sure over, at der tvivles på, om de bliver kontrolleret for, om de bruger Clenbuterol. For det har været forbudt i Europa i årevis, så Alberto Contadors påstand om at have en bøf fra et ikke kontrolleret kreatur, passer ingen steder.
– I 2010 udførte myndighederne 14.179 kontroller, og der var ingen sager med Clenbuterol. Hvis det var tilfældet, ville der være tale om et tilfælde af uagtsomhed med konsekvenser for offentlighedens helbred. I overensstemmelse med den nuværende lovgivning bliver ethvert kreatur veterinært kontrolleret før og efter det bliver slået ihjel, skriver Asoprovac i en pressemeddelelsen.
For ifølge kvægopdrættere kan man godt sige, at der er noget, som Alberto Contador er skyldig i.
– Uanset om Contador er skyldig i doping, er han i hvert fald skyldig i kun at tænke på sit image på bekostningen af en produktionssektor, der indirekte og direkte beskæftiger 150.000 familier i Spanien. Og alt dette uden at kunne bevise, at den Clenbuterol, der var i hans urin, kom af at spise oksekød, skriver Asoprovac i en pressemeddelelsen.
Det spanske cykelforbund skal næppe forvente, at de spanske kvægavlere står i kø for at sponsere cykelsport foreløbig.