21.05.2019
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Velomore

Kvindernes landstræner stopper hos DCU

Danske kvindecykling har fået et ordentligt boost efter adskillige flotte internationale præstationer, hvilket har fået DCU til at åbne øjnene mere op for kvindecyklingen. Fremover vil arbejdet med kvinderne blive mere og mere præget af et lignende arbejde, som der bliver lagt for dagen hos herrerne, med stor fokus på talentudvikling. 

[REL1]

I forbindelse med det nye fokus, har den danske kvindelandstræner dog valgt at trække stikket, og har derfor besluttet, at hun fra udgangen af maj stopper som landstræner. DCU er dog utrolig glade og har stor respekt for de resultater, som Catherine Marsal har opnået som kvindernes landstræner. 

Det nye tiltag, vil gå mere op i talentudviklingen helt nede fra U17-U19 årgangene, hvor kvinderne tidligere har været rigtig få, men de seneste år har leveret nogle rigtig spændende årgange. Dermed håber DCU på, at udviklingen i det danske dame-felt fortsætter. 

– Vi har ti kvinder, der trods en lav gennemsnitsalder allerede er etablerede navne på WorldTouren. På den måde skal vi nok se danske topresultater i årene fremover, og derfor er vores vigtigste opgave nu at sikre talentudviklingen, så vi kan blive ved med at skabe ryttere, der kan begå sig på internationalt niveau, fortæller DCU elitechef Morten Bennekou til DCUs hjemmeside.