31.03.2011
Andreas Ø. Pedersen

‘Kyllingen’ vil køre Giroen i Danmark

Næste års Giro d’Italia kan meget vel komme til at starte i Danmark. Ifølge DR Sporten vil det blive præsenteret på et pressemøde i morgen fredag, og det glæder kaptajnen på Christina Watches-Onfone, Michael Rasmussen.

– Hvis det er rigtigt, så er det en gylden mulighed for dansk cykelsport og os i særdeleshed, siger Michael Rasmussen til sporten.dk.

Det nye danske hold vil derfor arbejde frem mod at opnå Pro Continental-status, så ‘Kyllingen’ og Co. kan være heldige at komme med, når det hele løber af stablen i Danmark – hvis rygtet taler sandt – via et WildCard. Og det arbejdes der nu frem til.

– Et realistisk bud er, at vi i midten af august skal have rejst 30-40 mio. kr., så vi kan stille den bankgaranti til UCI, der gør, at vi kan finde så gode ryttere, at vi kan komme i spil til Giro d’Italia. Men altså, Herning har tidligere vist sig at være en by, der er driftig. Og når man først vil noget i den by, så er der ikke langt fra snak til første spadestik. Det er det, vi skal udnytte. Og der er pengestærke folk nok omkring Herning. Det er dem, vi skal have fat i, tilføjer Rasmussen.