16.01.2011
Stig Cornelius

Lance Armstrong mangler en Toursejr

– Jeg troede, at jeg kunne vinde endnu en Tour. Det gjorde jeg virkelig. Det var meget mere forskelligt end, hvad jeg havde forventet – sådan er virkeligheden, for der er ingen undskyldninger. Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne. Jeg har overhovedet intet at beklage mig over, siger Lance Armstrong til Associated Press.

I 2009 måtte han tage til takke med en tredjeplads i Touren efter en nervekrig med ’lærlingen’ Alberto Contador, som både holdt hovedet koldt og vandt samlet. I 2010 satte han helt uforventet personlig rekord i at styrte. Cykelsporten er han alt andet end imponeret over.

– Vi kunne være bedre organiseret, bedre forenede og flere stjerner, for der er kun et par stykker, der skiller sig ud – både for godt og dårligt – og de får det meste af opmærksomheden og kritikken. Og jeg har fået min pæne andel, siger Lance Armstrong.

Det gælder blandt Landisgate undersøgelsen ved Federal Drug Administration, hvor det undersøges om Lance Armstrong har været dopet.

– Jeg er aldrig søvnløs. Det påvirker overhovedet ikke mit liv. Det må andre mennesker forholde sig til, siger Lance Armstrong. Til det formål har han 2 advokater og en talsmand, der engang arbejdede for Bill Clinton, da han boede i det Hvide Hus.