16.02.2011
Test Test

Lance Armstrong stopper nu

Hans comeback gik ikke helt efter bogen, for han troede, at det var nemmere at vinde cykelløb. Men ligesom Edit Piaf fortryder han det ikke.
– Jeg fortryder intet. Det har været fedt. Jeg troede virkelige, at jeg ville vinde en Tour til. Så jeg stillede op som alle andre og endte som nummer 3 (2009, red.). Jeg har heller intet at fortryde sidste år. Styrtene, problemerne med cyklen – det var ting, som jeg ikke selv var herre over, siger Lance Armstrong til Associated Press.
Men hans dominans af cykelverdenen i storhedstiden gik ikke stille af sig hverken med hensyn til tydelige uenigheder med andre ryttere som Christphe Bassons og Filippo Simeoni om doping i cykelsporten.
– En del har været overanalyseret og ukorrekt rapporteret, men det er en del af sporten. Sådan er det i cykelsporten. Der er for meget intern uenighed, jalousi og bitterhed indenfor sporten, så alle prøver at pille en person eller præstationer fra hinanden. Og noget af det, bidrager vi selv med, siger Lance Armstrong.
Tidligere er det da også lykkedes ham at blive kåret som Tourens sureste citron af cykelpressen og dertil kommer Landisgate, som muligvis kan være en årsag til, at han stopper – også selvom det langtfra siges direkte.
– Jeg kan ikke kontrollere, hvad der sker i undersøgelsen. Det er derfor, at jeg har hyret folk til at støtte mig. Jeg prøver på ikke lade det genere mig og følger med. Jeg ved, hvad jeg ved. Jeg ved, hvad jeg skal gør, og hvad jeg gjorde. Det ændrer sig ikke, siger Lance Armstrong.
Udover sin normale advokat har han hyret en talsmand med en fortid som talsmand for Bill Clinton, da han var præsident, og en ekstra advokat med speciale i spektakulære forsvarssager. Og siger ikke egentlig ikke noget nyt. Men hans kræftvelgørenhed, Livestrong, er hans hjertebarn.
– Vi vidste, at vi kunne gøre en forskel, men vi vidste ikke, at vi ville få så meget medfart, siger Lance Armstrong.
Dog er politik ikke hans næste mål, idet han så skal vælge mellem at være republikaner eller demokrat, og det kan gå udover Livestrong uanset, hvilken side han vælger. Han ville utvivlsomt være en populær kandidat til posten som guvernør for Texas.
Hans pensionering kan ikke undgå at ramme cykelsporten økonomisk, fordi hans tilstedeværelse til løb gav flere tilskuere og bedre seertal på TV dækning. Sjovt nok inviterede andre hold også til pressemøder de samme steder som, når Lance Armstrong havde annonceret sine.