17.03.2019
Andreas Breum

Langvad efter storsejr: Vi har gode kort på hånden

Der var aldrig nogen tvivl om, hvem der ville løbe med sejren på prologen af Absa Cape Epic, hvor Annika Langvad og Anna van der Breggen var suveræne fra start til slut.

Det dansk/hollandske par fløj gennem den tyve kilometer lange prolog og tog en overbevisende sejr med omkring to og et halvt minuts forspring til deres nærmeste konkurrenter, og Specialized-duoen har dermed allerede et fornuftigt forspring forud for løbets "rigtige" etaper.

[REL1]

Mens Annika Langvad er én af verdens allerbedste mountainbikere, gør Anna van der Breggen sig primært på landevejen, hvor hun både er olympisk mester og verdensmester. Prologen bød på hele sekshundrede højdemeter, og Langvad fik undervejs makkerens sublime klatreben at føle, men parret holdt sig sammen og fik en perfekt start på løbet:

– Det gik lidt bedre, end jeg havde forventet. Anna var så stærk på Dead Man's Tree. Hun satte sig bare i enkeltstartsposition, og jeg ved mig bare fast i hendes baghjul og prøvede bare at hænge på. Hun kørte som en mester, sagde Langvad i sejrs-interviewet.

I sine første Cape Epic-deltagelser, blev Langvad guidet igennem af schweiziske Adriane Lüthi, men både i år og sidste år har den stærke dansker overtaget rollen som den erfarne rytter. Langvad er vant til at være den stærkeste i feltet, men har i van der Breggen muligvis fundet en rytter, der kan matche danskerens store styrke:

– Det er helt klart anderledes [at være makker med så stærk en rytter], men vi er stadig meget forskellige ryttere. Som ugen skrider frem, kommer vi til at blive endnu mere synkroniserede, og det elsker jeg ved dette løb: Man er nødt til at blive en enhed med sin makker. Det her var vores første dag, og vi har mange flere dage til at arbejde på det, siger Langvad.

[REL4]

Anna van der Breggen har ikke mange mountainbike-løb på CV'et, og hollænderen var derfor glad for at have Langvad til at guide sig gennem de tekniske sektioner, og hun ser nu frem til resten af løbet efter en start, der overgik parrets forventninger:

– Det er dejligt, at løbet endelig er i gang, og at det startede på en rigtig god måde. Det gik endnu bedre, end vi forventede. Vi var et godt hold på denne prolog. Annika viste mig de rigtige linjer på nedkørslerne, og jeg følte mig godt kørende.

Selvom Investec-Songo-Specialized har et fornuftigt forspring til konkurrenterne, kan den vundne tid hurtigt tabes i et løb som Cape Epic, hvor terræn, distance og defekter ofte har vendt op og ned på løbet flere gange.

[REL9]

Langvad understreger også, at det gælder om at være forberedt på det værste og tænke et træk frem, så man konstant udnytter parrets fulde potentiale. Den stærke dansker glæder sig over den gode start, og Langvad vurderer, at hun og van der Breggen er i en god position:

– Man kan sagtens have en strategi forud etaperne, men i realiteten ved man aldrig, hvordan det kommer til at gå. Derfor er man nødt til være opmærksom hele tiden, konstant tænke forud og være klar over hvor på ruten, vi har en fordel, og hvordan vi griber det an sammen. Man kigger selfølgelig også på de andre hold og hvordan, de kører løbet, men jeg tror, vi har gode kort på hånden, når det kommer til det taktiske spil, slutter Langvad.

I morgen venter en 111 kilometer lang etape med start og mål ved Hermanus High School, og undervejs skal rytterne blandt forcere 2700 højdemeter, heriblandt Katkloof- og Charlie's Babe-stigningerne, der byder på løst og ujævnt underlag. Etapen afsluttes med en af løbets mest teknisk udfordrende nedkørsler, The Gorge, ned mod målstregen, og der kan dermed skabes store forskelle på morgendagens etape.