15.03.2019
Andreas Breum

Langvad og Andreassen på podiet i Cape Epic-optakt

Søndag skydes den femtende udgave af Cape Epic med en 21 kilometer lang prolog omkring Cape Town, og tre danske landsholdsryttere – Annika Langvad, Simon Andreassen og Sebastian Fini – har meldt deres ankomst til årets løb.

Onsdag blev optaktsløbet Songo.Info Championsr Race kørt, og her var rytterne fra Invenstec-Songo-Specialized dominerende hos både herrer og damer.

Annika Langvad tager søndag hul på sit titelforsvar i Cape Epic, hvor hun jagter karrierens femte sejr i det hårde, sydafrikanske etapeløb, og den danske mountainbike-stjerne stillede også til start i Champions Race som forsvarende vinder.

[REL2]

Langvad danner i år par med landevejsstjernen Anna van der Breggen, og den hollandske verdensmester viste i onsdagens løb, at hun også har fart i cyklen på ujævnt underlag.

Langvad satte et hårdt tempo på de første omgang og strukket feltet ud, og på løbets anden omgang slog van der Breggen hullet til konkurrenterne, mens Langvad skyggede Nadine Rieder, der i Cape Epic danner par med Langvads tidligere makker, Ariane Lüthi.

Van der Breggen kom alene i mål og tog en overbevisende sejr, mens Langvad kom i mål på tredjepladsen bag Rieder, og det dansk/hollandske Specialized-par fik dermed vist, at formen er på plads forud for det hårde etapeløb.

I herrernes løb var hele seks verdensmestre til start, heriblandt den forsvarende verdensmester Nino Schurter, der er tilbage for at genvinde Cape Epic efter en uheldsplaget 2018-udgave.

Schweizeren var dog oppe mod et stærkt Investec-Songo-Specialized hold, der var i hopla fra løbets start.

Nino Schurter og Sam Gaze fik tidligt i løbet et forspring på femten sekunder, men på fjerde omgang fik Schurter selskab af endnu en Specialized-rytter, da den forsvarende U23-verdensmester, sydafrikanske Alan Hatherly, lukkede hullet til frontduoen.

[REL9]

Hatherly kørte forbi Gaze og Schurter og fik et lille forspring, men den talentfulde sydafrikaner blev sat ud af spillet af en punktering, og løbet skulle derfor afgøres mellem Gaze og Schurter. Præcis som det var tilfældet i 2018's første Worldcup, måtte verdensmesteren se sig slået af newzealænderen Gaze, der fik distanceret verdensmesteren på de sidste omgange.

Gaze forsvarede sidste års sejr i Champions Race, mens Schurter måtte tage til takke med andenpladsen. Simon Andreassen kørte et flot løb og kom ind på tredjepladsen, blandt andet foran den tidligere olympiske mester, Jaroslav Kulhavy.

Resultater – Songo.info Champions Race 2019

Elite herrer:

  1. Sam Gaze (Investec-songo-Specialized)
  2. Nino Schurter (SCOTT-SRAM)
  3. Simon Andreassen (Investec-songo-Specialized)

Elite kvinder:

  1. Anna van der Breggen (Investec-songo-Specialized)
  2. Nadine Rieder (AMG Rotwild)
  3. Annika Langvad (Investec-songo-Specialized)