18.03.2019
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Alexandre Beguin

Langvad og van der Breggen cruisede sig til sejr

I går vandt de prologen på overbevisende manér, og i dag var de omtrent lige så dominerende. Danske Annika Langvad og hollandske Anna van der Breggen ødelagde al modstand på dagens 111 kilometer lange og meget kuperede etape i Sydafrika. 

Investec-songo-Specialized-holdet lagde utrolig stærkt fra land og lagde sig hurtigt alene i front. Allerede på dette tidspunkt havde man en klar fornemmelse for, hvem dagens vindere ville blive. 

Langvad, der prøver at vinde løbet for femte gang, kører for første gang sammen med van der Breggen, og samarbejdet virker allerede nu til at være slagkraftigt. Den hollandske verdensmester på landevej har vist utrolig styrke på de mindre tekniske passager, mens Langvad tager fronten på de sværere tekniske segmenter. Deres klatreevner er begge i top, hvilket blev bevist på dagens 2.700 højdemeter. 

Efter lidt mere en fem timer kom makkerparet i mål. Det viste sig at være tre minutter hurtigere end Ariane Lüthi og Maja Wloszczowska (Kross-Spur Racing) og mere end fem minutter hurtigere end Candice Lill og Adelheid Morath (Summit Fin). 

Dermed udbygger Langvad og van der Breggen deres samlede føring i løbet til mere end seks minutter. 

I morgen venter endnu en hård etape med 2.250 højdemeter placeret på de 90 kilometer fra Hermanus til Oak Valley Estate. 

Resultat – Cape Epic – 1. etape

  1. Annika Langvad og Anna van der Breggen – Invenstec-Songo-Specialized, 05:09:11
  2. Ariane Lüthi og Maja Wloszczowska – Kross-Spur, +3'07
  3. Candice Lill og Adelheid Morath – Summit Fin, +5'20
  4. Jennie Stenerhag og Mariske Strauss – Silverback-Fairtree, +12'25
  5. Sabine Spitz og Nadine Rieder – Meerendal WIAWIS Rotwild, 15'04