17.03.2019
Andreas Breum

Langvad skyder titelforsvar i gang med suveræn prolog-sejr

Få ryttere har domineret et løb i så høj grad, som Annika Langvad har domineret Cape Epic i de seneste år, hvor den danske stjerne har taget fire sejre på fire forsøg.

Med landevejs-verdensmesteren Anna van der Breggen ved sin side, tog den forsvarende maraton-verdensmester søndag hul på sin femte udgave af det sydafrikanske etapeløb, der blev skudt i gang med en tyve kilometer lang, og voldsomt kuperet, prolog omkring Cape Town.

Sidste år fik Langvad en perfekt start på løbet, da hun sammen med Kate Courtney tog en suveræn sejr på prologen, og danskeren håbede uden tvivl på, at hun kunne gentage den præstation i år.

[REL1]

Den dansk/hollandske duo viste hurtigt, at de følte sig godt tilpas på den kuperede rute, og på første mellemtid, efter seks kilometer, var parret allerede over et minut foran det næsthurtigste par, Candice Lill og Adelheid Morath (Summit Fin). Maja Wloszczowska og Ariane Lüthi (Kross-Spur) indtog den foreløbige tredjeplads.

Langvad guidede sin hollandske makker ned ad de hurtige nedkørsler, og danskeren var konstant opmærksom på, om van der Breggen var med på hjul. Hollænderen tog flere stærke føringer på stigningerne, og Investec-Songo-Specialized halede voldsomt ind på de forankørende ryttere.

På dagens næstsidste stigning, Dead Man's Tree, tog Anna van der Breggen fronten, og det så til tider ud til, at Langvad havde problemer med at følge sin hollandske makker. Sabine Spitz og Nadine Rieder (Meerendal WIAWIS) startede to minutter foran Invenstec-Songo-Specialized, men den dansk/hollandske duo fløj forbi tyskerne på Dead Man's Tree.

[REL3]

Langvad og van der Breggen fortsatte med at øge deres forspring til konkurrenterne, og med otte kilometer tilbage af proglogen var de hele to minutter og tyve sekunder foran nummer to, Summit Fin, mens Meerendal WIAWIS lå på tredjepladsen.

Forude ventede blot dagens stejle teknik-sektion og en kort nedkørsel ned mod målet veed University of Cape Town, og Langvad ledte sin mere uerfarne makker gennem de tekniske udfordringer. Da de nåede ud af "Land Rover Technical Terrain" var Langvad og van der Breggen fortsat over to minutter foran de nærmeste konkurrenter. Parret skulle dermed blot undgå uheld for at sikre sig sejren.

Kross-Spur satte dagens foreløbigt bedste tid, da de kom i mål i tiden 54'24. Summit Fin var fjorten sekunder langsommere og måtte tage til takke med dagens føreløbigt bedste tid.

Det ændrede sig dog kort efter, da spurtede Annika Langvad og Anna van der Breggen over stregen i ny bedste tid, 2'35 foran Kross.

Resultat – Absa Cape Epic, prolog

1. Annika Langvad og Anna van der Breggen – Invenstec-Songo-Specialized, 51'44

2. Ariane Lüthi og Maja Wloszczowska – Kross-Spur, +2'35

3. Candice Lill og Adelheid Morath – Summit Fin, +2'49

4. Sabine Spitz og Nadine Rieder – Meerendal WIAWIS Rotwild, +03'26

5. Jennie Stenerhag og Mariske Strauss – Silverback-Fairtree, +04'00