23.03.2019
Andreas Breum

Langvad tilbage på toppen med sjette etapesejr

Investec-Songo-Specialized har været på en regulær sejrsstime i Absa Cape Epic, hvor Annika Langvad og Anna van der Breggen vandt løbets prolog og første fire etaper i overbevisende stil. Fredag havde sidstnævnte, efter eget udsagn, karrierens værste dag på cyklen, og parret måtte derfor indkassere deres første nederlag i løbet.

Løbets næstsidste etape tog rytterne ud på knap halvfems kilometer gennem Stellenbosch mange vinmarker, men der var ikke mange øjeblikke til at nyde den flotte udsigt, for undervejs skulle rytterne forcere hele 2650 højdemeter.

[REL1]

Rytterne fik ikke mange øjeblikke til at finde benene, for kort efter start ventede den lange, stejle Botmaskop-stigning, der uden tvivl ville skille fårene fra bukkene. 

Havde konkurrenterne håbet på, at gårsdagens nederlag ville blive et vendepunkt for Langvad og van der Breggen, fik de hurtigt deres forhåbninger knust, for den dansk-hollandske duo fik hurtigt slået hullet og skabt sig et forspring på over et minut frem mod den hurtige Skyfall-nedkørsel.

Ved første depot var gårsdagens vindere, Summit Fin, knap fire minutter efter den førende duo, og forpringet voksede sig kun større over de næste kilometer. Langvad og van der Breggen arbejdede godt sammen, og de forcerede dagens stigninger i et voldsomt tempo, som ingen af konkurrenterne var i nærheden af at matche.

[REL2]

Langvad og van der Breggen kom sikkert gennem dagens "technical terrain" og udbyggede deres forspring frem mod etapens andet depot, hvor de nærmeste forfølgere, Summit Fin og Kross-Spur, var henholdsvis seks og et halvt og ti minutter efter.

Løbets førende ryttere slap ikke gassen og med godt og vel femten kilometer til mål, rundede de elleve minutters forspring til forfølgerne, men herfra kørte parret sikkert frem mod målstregen og tabte en anelse tid frem mod løbets sidste depot, hvor forspringet faldt til lige under ti minutter.

Specialized-duoen drejede ind på opløbsstrækningen, og de kunne løfte armene i vejret som dagens etapevindere efter endnu en suveræn præstation. Knap ni minutter senere kom Candice Lill og Adelheid Morath (Summit Fin) i mål på etapens andenplads, mens Maja Wloszczowska og Ariane Lüthi var yderligere to minutter efter på tredjepladsen.

I klassementet, er Langvad og van der Breggen  nu over en halv time foran Summit Fin forud for løbets sidste etape, mens sygdomsplagede Kross-Spur ligger på tredjepladsen, over en time efter.

Resultat – 6. etape af Absa Cape Epic 2019

1. Annika Langvad og Anna van der Breggen – Investec-Songo-Specialized, 4''43'12

2. Candice Lill og Adelheid Morath – Summit Fin, +8'43

3. Maja Wloszczowska og Ariane Lüthi – Kross-Spur, +10'27

Samlet stilling efter 6. etape

1. Annika Langvad og Anna van der Breggen – Investec-Songo-Specialized, 27''52'55

2. Candice Lill og Adelheid Morath – Summit Fin, +30'05

3. Maja Wloszczowska og Ariane Lüthi – Kross-Spur, +1''01'55