23.01.2011
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Jesper Bechmann Olsen

LEOPARD TREK Trek Madone 6.9 SSL

Venstreklik på billederne øverst i billedgalleriet for stor version af billederne.

Mens modellen er den samme, som i 2009 sikrede Team Astana med Alberto Contador i spidsen og i 2010 i en opdateret SSL-udgave sikrede Team Radioshack med Lance Armstrong og co. succes, er der på udstyrssiden ændret lidt. Største ændring er geargruppen, hvor LEOPARD TREK i 2011 skal køre med Shimano’s elektroniske geargruppe DI2. Ledninger og kabler føres indvendig i Trek Madone 6.9 SSL rammen, mens batteriet til at drive systemet er elegant gemt af vejen neden under krankboksen. Komponenterne er fra Bontrager. Teamet sås både benytte Shimano’s nye kulfiber PD-7900 Dura-Ace pedaler ligesom pedalerne fra Speedplay, som Schleck-brødrene under Bjarnes vinger sikrede storetriumfer på.

Mest i øjenfaldende var dog kulfiberhjulene fra Bontrager. Hjulsættet, som endnu ikke er navndøbt, adskiller sig på flere punkter fra Bontrager’s hidtige hjulserie Aeolus, hvor fælgen består af en aerodynamisk kulfiberskal støbt sammen med en Bontragger XXX Lite lavprofilkulfiberfælg. Som Zipp og HED følger Bontrager med en fælgbredde på omkring 25mm ved bremsefladen, trenden med bredere fælge for større styrke og forbedrede aerodynamiske egenskaber. 

Den 50 mm høje fælg er også nu med udvendige nipler, mens navene stadig er de samme succesfulde nav fra Bontrager med DT Swiss indmad. Det luxembourgske team kører på dæk og ringe fra tyske Schwalbe. Under træningslejren sås teamet på Schwalbe’s nye ring Ultremo HT i en bredde på 25 mm.