08.01.2011
Stig Cornelius

Linda Villumsen kåret som årets rytter

Som dansk rytter nåede Linda Villumsen at skrive historie ved at være første kvinde, der blev kåret som årets cykelrytter og at vinde den første danske VM medalje i enkeltstart. Og nu gentager historien sig selv i New Zealand.

Men på den anden side af kloden har de ligestilling, så kvinderytterne har deres egen kåring som bedste rytter ved Bike New Zealand. Den fik Linda Villumsen for at være den første newzealænder, der vandt en VM medalje i en landevejsdisciplin, idet hun genvandt sin bronze fra Mendrisio 2009 i Geelong 2010.

Det skadede så heller ikke, at hun tillige vandt sølvmedalje til Commonwealth Games i Indien. Den sidste var faktisk den sværeste, for ruten blev kørt på en motorvej med ét vendepunkt, og det havde passet hende bedre med en teknisk sværere rute.

I Danmark lyder Commonwealth Games måske lidt fjernt, men det er sværere at vinde end et klubmesterskab. Kvindernes vinder i enkeltstart fra 2006 var australieren Oenone Wood. Julian Dean, Garmin-Cervélo lead-out piloten, blev kåret som bedste herrerytter.