13.01.2011
Stig Cornelius

Mallorca Challenge risikerer aflysning

På grund af problemer med at finde en sponsor, er der risiko for, at det 5 dage lange etapeløb Mallorca Challenge aflyses i år. Det er indtil videre planlagt til at blive kørt fra den 6. til den 10. februar.

Flere andre spanske etapeløb som Vuelta a Castillia y León, Ruta del Sol og Comunidad Valenciana har samme problemer, hvorfor nogle blev aflyst både sidste år og i år. Det er ikke kun, fordi den spanske cykelverden måske for længe har ignoreret doping som et imageproblem.

Det skyldes også, at riget fattes penge i Spanien og flere af løbene har været offentligt sponseret, og det er den del af budgettet, som nu er forsvundet. Politisk set er argumentet, at der trods alt er flere ting, der er vigtigere at finansiere end cykelløb som eksempelvis sundhed og uddannelse.

En aflysning vil være et problem for mange ryttere, da de bruger Mallorca Challenge til at opbygge den topform, som man kun får ved at køre løb. Det vil sige ryk efter ryk med en intensitet, der ikke kan opnås under træning.