02.05.2011
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Hans Plauborg

Mange flere kvinder cykler

Sundhedsbølgen, spinning i fitnesscentrene og lysten til at udfordre sig selv.
Det er tre af de elementer, som lokker stadig flere kvinder i sadlerne på racercykler og mountainbikes. Antallet af kvindelige medlemmer hos Danmarks Cykle Union voksede med 30 procent fra 2009 til 2010, så der nu er omkring 4.000 organiserede kvinder . Hertil kommer alle de, der bare cykler for sig selv eller med veninderne.
Direktør for DCU, Jesper Worre, siger til Politiken:
-Der er flere piger, der cykler. Det er spinning, som er afgørende. De har prøvet det i fitnesscentret, og det har givet dem blod på tanden. Når vi kører cup, er der 40 piger, hvor der tidligere var 15.
Jesper Worre regner med at kunne have tre-fire piger med til junior-VM, som skal holdes her i landet senere på året. Der er også en tilgang af lidt mere modne kvinder fra 25-års alderen og op.
-Det mønster ser man ikke hos mændene, hvor de fleste starter tidligere. Bagsiden er, at det stadig er svært at finde helt store talenter på internationalt plan blandt kvinderne.
Danmarks bedste kvindelige cykelrytter, Cykelmagasinets klummeskribent Annika Langvad, forstår godt, hvorfor flere og flere kvinder får øjnene op for cykling.
-Vi er nok en generation af kvinder , der gerne vil have lidt udfordring. Vi søger ekstreme ting i vores liv. Der må gerne ske noget ud over arbejde, og så er der hele helsebølgen. Det fysiske spiller en større rolle. For mange kvinder er det en livsstil. Vi vil vise overskud. Det handler om selvrealisering, siger hun til Politiken.