26.02.2011
Test Test

Marc Madiot: ‘Cycling Manager’ nej tak

– Jeg kunne ikke tænke mig selv at have nogen, der råbte ind i ørene på mig hver dag: nu til højre, nu til venstre, se lige her og se lige der. Ryttere er da ikke får, vel?, siger Marc Madiot til Het Laatste Nieuws.
Dermed siger den karismatiske FDJ boss, at det er en cykelrytterkvalitet selv at kunne regne taktikken ud, og ikke mindst er cykelryttere voksne mennesker, der selv kan tænke. For nok er der en sikkerhedsmæssig fordel ved raceradioerne, men kritikere som Marc Madiot og Omega Pharma-Lottos Philippe Gilbert synes groft sagt, at med raceradioer minder det for meget om ’Cycling Manager’ spillekonsol og for lidt om rigtigt væddeløb.
– Uden øresneglen får rytterne mere ansvar i løbene. Kan det være så slemt?, siger Marc Madiot. Han tæller derfor blandt de få team managere, der åbenlyst har tillid til, at en cykelrytter selv kan regne ud, hvad de skal gøre.
– Jeg forstår ikke al balladen. UCI sagde, at nu må rytterne ikke køre med øresnegle, så vi skal følge reglerne. Historisk har der været fri hastighed på de franske motorveje, og nu er der en fartgrænse på 130 km/t, så nu kører vi op til 130 km/t, siger Marc Madiot, og får det til at lyde som om, at de øvrige hold er overdrevent bekymrede over ikke længere at kunne fjernstyre deres ryttere.