09.02.2011
Test Test

Massiv kritik af Riccardo Ricco

– Jeg synes, at vi skal sende ham til månen. Det er alt, hvad jeg har at sige, for hvilket slags menneske forstår ikke livet. En gang en idiot, altid en idiot. Jeg er ked af hans helbred, men det problem skabte han selv. Igen ser vi cykelryttere ud som værende uhæderlige, siger Fabian Cancellara til L’Equipe.
Endnu værre er den hjemlige kritik.
– Han legede med døden og sig selv. Det er hans liv, men han fornærmede Aldo Sassis familie, siger landstræner Paolo Bettini til Gazzetta dello Sport. For træningsguruen Aldo Sassi gav Riccardo Ricco en chance for at starte forfra som hans klient i Mapei træningscentret – og stod inde for ham.
Den tillid har Riccardo så ikke været speciel god til at sige tak for ved måske engang at have krudtet sig med så stærke sager som bloddoping ovenpå tidligere at have været på CERA.
– Vi er oppe imod en ung mand, der er indvendigt syg, forgiftet af falskhed, berømthed og succes for enhver pris – en som har mistet realitetssansen. Det er meget skadeligt og forbundet vil gøre alt for beskytte sig, siger Renato di Rocco, som er præsident for det italienske cykelforbund.
Uanset en eventuel livslang karantæne og risiko for at komme i ’Hotel Gitterly’, har Riccardo Ricco måske allerede betalt ved kasse 1 med sit helbred med en permanent nyreskade.
Årsagen er, at såfremt røde blodceller opbevares ved for høj temperatur, så nedbrydes de røde blodcellers membraner og frigør giftstoffer i blodet, som giver den permanente nyreskade. Oveni risikoen for permanent nyreskade og massiv kritik, kan det ikke gå hurtigt nok for Vacansoleil-DCM holdet med at sende fyresedlen.
– Vi er nødt til at forholde os til nyhederne fra Italien. Kendsgerningen er, at han ikke er til at få fat i, og det finder jeg mærkeligt. Vi antager, at det er sandt. Men som en god arbejdsgiver skal vi se en sag fra to sider i den nuværende situation. Vi arbejder hårdt på sagen, men det er ikke nemt. Lige i øjeblikket antager jeg det værst tænkelige, siger team manager Daan Luijckx til ANP.