24.01.2011
Test Test

Matt White brugte dopingmistænkt læge

Spørgsmål nummer ét er valget af dr. Luis Garcia del Moral, idet han tidligere har været mistænkt for at medvirke til doping. Da han var US Postals læge i mellem 1993 og 2000, medbragte han Actovegin til Touren 2000, fordi det ifølge hans forklaring var velegnet til at behandle sår, og fordi en holdmedarbejder havde sukkersyge.
Dog blev det filmet, at han og holdets kiropraktor på pæn afstand af holdets hotel tømte medicinsk affald i en container. Det var 100 brugte kanyler, udstyr til blodtransfusion og tømte Actovwegin pakninger. Floyd Landis har også nævnt dr. Luis Garcia del Moral i forbindelse med Landisgate.
Men eftersom Matt White helt tilbage i april måned 2009 henviste den nu tidligere Garmin-Slipstream rytter, Trent Lowe, til den måske suspekte spanske læg, hvorfor tager Garmin-Cervélo så først affære nu?
– Fordi det først for nylig kom til vores kendskab. Jeg ved ikke, hvorfor Trent Lowe besluttede sig for at sige det efter så mange måneder. Det skal man spørge ham om. Faktisk sagde han det ikke direkte, men skrev det i en mail, siger team manager Jonathan Vaughters til Velonation.
Og ved at have det på skrift, er der også lidt mere håndgribelig dokumentation end et mundtligt udsagn. Spørgsmålet er så, om Trent Lowe blev dopet af dr. Luis Garcia del Moral?
– White fortalte mig, at han sendte Trent derhen, fordi Trent bor i Valencia, og det var det eneste sted med den slags tests. Jeg havde helt klart foretrukket, at han var kørt til Girona. Oprindeligt sagde White, at han sendte sin hustru og sine børn derhen for at få taget blodprøver. Måske, men man kan ikke udsætte en ung atlet for nogen med så dårligt et ry. Det er brud på holdregler, og alt hvad vi har sagt, at vi står for. Det kan ikke tolereres, siger Jonathan Vaughters.
Både Matt White og Jonathan Vaughters har kørt på US Postal holdet før i tiden. Efter holdet ændrede navn til Discovery Channel, har både Matt White og Trent Lowe kørt for det.