29.01.2011
Test Test

Mere omfattende forbud mod raceradios

For sammenslutningen af de professionelle cykelhold, AIGCP, er ikke i tvivl om, at de vil beholde raceradioer. Argumentet er, at det er nemmere at advare rytterne om rundkørsler og andre forhindringer samt, at det giver mindre trængsel i bilkortegen, at de kan kommunikere med ryttere.
Omvendt er der også tilhængere som eksempelvis Philippe Gilbert.
– Det var rart i Geelong (VM, red.), jeg kunne lide det. Hvis jeg kunne beslutte det, ville jeg køre løb uden dem. Jeg kan se og mærke et løb, så jeg har ikke brug for det. Jeg vandt Laombardiet Rundt uden en raceradio. Jeg talte med mine holdkammerater, men ikke med bilen. Tit starter jeg et løb med raceradio, men jeg tager den af. Mange ryttere vil have raceradioen, fordi de føler sig sikre, men det forstår jeg ikke. Jeg respekterer det, men jeg forstår det ikke. De siger, at det er farligt, for man ved ikke, hvad der kommer rundt om hjørnet, men det er også farligt, når sportsdirektørerne fortæller alle, at de skal være blandt de første 10 i et drilsk sving. Alle rykker til fronten samtidig, siger Philippe Gilbert til Cyclingnews.
UCI vil have raceradioforbuddet til at gælde fra løb, der er kategoriseret som 1. HC / 2. HC og lavere kategoriserede løb.