06.02.2011
Andreas Ø. Pedersen

Michael Mørkøv: Bonusomgangen var planlagt

Da par nummer 7, Alex Rasmussen og Michael Mørkøv, kørte 9’erne, Jens-Erik Madsen og Marc Hester, ind, kørte 1’erne, Peter Schep (Holland) og Leif Lampater (Tyskland), 2’erne, Robert Bartko og Robert Bengsch (Tyskland), og 12’erne, Danny Stam – Leon van Bon (Holland), kontra. De fik taget omgangen. Men efter, at 7’erne rundede de 200 point, fik de bonusomgang, som bragte dem på omgangshøjde igen.
– Det var et godt moment for dem. Vi blev nød til at køre 9’erne ind på det tidspunkt, hvor de var kørt. De havde sat et godt angreb ind, og det er trodsalt vigtigst, at det ikke var dem, der kom rundt og tog en omgang, siger Michael Mørkøv til Cykelmagasinet.
– Det var helt planlagt at vi godt kunne nå at få de her point, så vi kunne komme med på omgangshøjde.
Det har overrasket mange – og dem selv – at par nummer 9, Jens-Erik Madsen og Marc Hester, er med helt fremme og et af de stærkeste par i årets 49. udgave af 6-dagesløbet. Mørkøv er glad for, at der er et nyt dansk par, der er kommet med op i toppen.
– Det er rigtig sjovt, at der er kommet et andet dansk par med helt op i toppen. Vi skal selvfølgelig passe på, at vi ikke kører så meget på hinanden, at det bliver hollænderne eller nogle andre, som løber med sejren, tilføjer den tidligere verdensmester i parløb.
I morgen står den berygtede Assos 75 km Parløbshandicap for døren. En jagt, par nummer 7 gerne vil vinde, hvis chancen for sejr byder sig.
– Vi ser rigtig meget frem til den. Alex og jeg er i god form, og vi skal med de andre toppar. Hvis chancen byder sig, kan det være, vi vil køre efter at vinde, det kunne være rigtig sjovt at prøve det.