04.02.2011
Andreas Ø. Pedersen

Michael Mørkøv: I seng med ro i sindet

Det startede godt for par nummer 7. Alex Rasmussen spurtede sig til sejren i åbningsjagten efter godt forarbejde af Michael Mørkøv. Efter første døgn er 7’erne placeret på løbets tredjeplads, en omgang efter det førende par, Marc Hester og Jens-Erik Madsen, mens Danny Stam og Léon Van Bon er treere.
– Jeg synes, det gik rigtig godt. Vi fik bevist overfor os selv, at vi er blandt de stærkeste, og selvom de (Par nummer 9 og 12, red.) sætter os med en omgang til sidst, så kan vi gå i seng med ro i sindet og helt friske ben til i morgen, siger Mørkøv til Cykelmagasinet kort efter afslutningen på første døgn, der efter en hurtigt hentet omgang, prøvede lykken igen til slut, men måtte ikke komme afsted.
– Vi havde lige været ude i et udbrudsforsøg alene, hvor vi blev kørt ind af Bartko/Bengsch, og da vi falder ned i feltet, kører de andre par kontra. Der ville det være åndssvagt at bruge en masse kræfter på at annullere det. Vi lod dem hente den omgang, og så satser vi på at hente den tilbage en af de andre dage.
Alle kigger på 7’erne
Da Mørkøv og Rasmussen forsøgte sig i jagten, blev der ikke givet lang snor fra feltets side. Flere af parrene var straks klar, hvis der kom et angreb fra det danske par, der jagter en ny rekord, hvis de kan vinde for tredje år i træk.
– Alle kigger på os, og specielt de mellempar, der ligger nede på en 5.-10. pladsen holder øje med os. De ved, at vi skal have omgange, og hvis de kan komme med rundt, kunne det være en fribillet til en omgang. Derfor er det svært for os at komme rundt, men så er det jo fint, at det er et andet dansk par, der fører, slutter Mørkøv, der ligesom sin makker ikke tvivler på, at de står øverst på podiet på tirsdag.