26.01.2017
Jonas Kvist

Mollema: Enkeltstart er blevet mit våben

For nogen kom det måske som en overraskelse, at Bauke Mollema sluttede som toer på 3. etapes enkeltstart ved Vuelta a San Juan. Det er dog en disciplin som Mollema selv har gjort meget for at forbedre.

– I de sidste år har jeg gjort et stort stykke arbejde for at forbedre min enkeltstart, siger Mollema til cyclingnews.com.

Mollema slog bl.a. en rytter som Vincenzo Nibali med hele 32 sekunder på den blot 12 kilometer lange enkeltstart. Et resultat af det hårde arbejde som Mollema har lagt i enkeltstartsdisciplinen. Men blot for få år siden havde hollænderen store vanskeligheder i den aerodynamiske position.

– Jeg føler mig meget mere selvsikker på en enkeltstartscykel generelt. For få år siden var jeg bange for at miste for meget tid på en enkeltstart, men nu er det blevet mit våben som jeg kan bruge mod andre ryttere, uddyber han.