05.03.2011
Test Test

Nedsmeltet diplomati i øresneglen

UCI har indtil den 1. maj at ophæve forbuddet mod raceradioer udenfor UCI World Tour løbene, da de professionelle hold ellers fra arbejdernes internationale kampdag, dvs. 1. maj, vil gøre noget drastisk.
– AIGCP beder UCI om at ophæve reglen om forbud mod raceradioer. Såfremt denne regel ikke er ophævet den 1. maj 2011, er holdene enige om at reagere overfor dette. Denne handling vil ikke blive offentliggjort nu, men UCI vil blive informeret om indholdet. UCI og dets præsident Pat McQuaid vil modtage et dokument, som alle hold har underskrevet, og det indeholder det fulde omfang af, hvad vi mener. Mens dette er ydmygt skrevet, kan UCI regne med, at alle hold er solidariske, skriver AIGCP i en pressemeddelelse.
Så nu er der risiko for, at også de professionelle holds arbejdsgiverforening vil demonstrere den 1. maj i solidaritet. Holdene er ikke kun uenige med UCI om forbuddet, men også måden det er vedtaget på.
– Denne regel blev ikke diskuteret eller stemt om i PCC (Professionel Cycling Council), der er det rådgivende organ for professionel cykling, og har 2 repræsentanter fra holdene. Selvom det havde været tilfældet, har PCC ingen formel magt til at gennemføre nye regler. Reglen blev alene vedtaget af UCIs ledelse, som hverken repræsenterer holdene, rytterne eller løbsarrangørerne, skriver AIGCP. Et af AIGCP medlemmerne er Garmin-Cervélos team manager Jonathan Vaughters, som tillige også er formand for AIGCP.
Raceradio forbuddet i alle løb udenfor UCI World Tour løbskalenderen er måske dråben, der fik holdenes glas til at løbe over. For i forvejen var holdene utilfredse med forløbet bag ændringen fra ProTour licens og holdenes verdensrangliste til ProTeam licens og UCI World Tour løbskalenderen.
Baggrunden er, at indtil flere hold mod forventning ikke fik en licens af højeste karat, fordi de følte sig dårligt informeret fra UCI. UCI ændrede nemlig kriterier for at få en ProTeam licens, der automatisk udløser start til de store etapeløb og monument klassikerne.