14.01.2011
Stig Cornelius

Nem indstilling med Fizik Cyrano

Finishen er elegant, idet Fizik har fravalgt de traditionelle kulfibertern til fordel for en mørk koksgrå overflade. Udover den flotte finish vejer Fizik Cyrano i 31,6 x 330 mm versionen 200 gram, hvilket er 35 lettere end i aluminium. Transporterer man sin cykel ofte, kan gummiringen forneden hjælpe med, hvor højt sadelpinden skal monteres.
Fordel nummer ét er den nemme og hurtige justering af sadlen. Foran sidder der et hjul, der med fingrene kan drejes op eller ned, når sadlens vinkel skal justeres. Bagpå justerer man med en umbraco bolt, der kan tåle stramning op til 8 Nm. Toppen er lavet i aluminium, hvorfor den er solid og kan tåle at blive arbejdet med.
Sadelklampen udmærker sig ved at være designet til sadelstel, der er op til 1 cm høje, og dermed er der god plads til sadelstel i større diameter end normalt som eksempelvis Fiziks eget kulfiber ’Braided’ sadelstel i 6 x 9 mm.
Triatleter, som kører på landevejsracere, kan glæde sig over, at sadelpinden kan vendes 180 grader, og dermed får de en stejlere vinkel på sadelrøret, der passer til at cykle med armene i liggebøjler. Tillige har både øverste og nederste del af sadelklampen afrundede kanter, der forebygger eventuelle brud på et sadelstel i kulfiber. Forneden er sadelklampen hele 46 mm lang, så den støtter sadelstellet i hele længden.
Det vides endnu ikke, hvad en Fizik Cyrano kulfiber kan komme til at koste.