27.08.2016
Jacob Piil

Ny nordisk mester kåret i XC Marathon

Fire timer og tyve minutter på cyklen skulle de hurtigste ryttere bruge på at gennemføre de fire omgange af 25 kilometer til de nordiske mesterskaber i XCM, i Randers. Løbet var arangeret af MTB Randers og DCU.

– Vi har fundet en hård rute i Fussingø med fede nedkørsler, hylder, små knivstikkere og lange glidestykker, siger formanden for MTB Randers, Lasse Sommer. 

Giant-Scatto sætter tempoet

Allerede efter to omgange havde danmarksmesteren Klaus Nielsen og Benjamin Justesen begge fra Team Giant Scatto et stort hul til resten af feltet. Det var også de to, der fordelte podiets to øverste trin mellem sig. Benjamin Justesen trak fra på sidste omgang og kørte alene over målstregen. 

– Det var tiltrængt med en sejr, nu kan jeg kalde mig nordisk mester, siger Benjamin Justesen efter løbet. 

En hård og lang rute

For rytterne var ruten meget lang. Over fire timer i saddelen gjorde, at de på den sidste omgang blev ukoncentrerede og det handlede om overlevelse frem for teknik. På trods af det, er vinderen ikke i tvivl om, hvad han syntes om ruten.

– Det var en fed rute, med mange flotte sektioner og mange bakker, det kan jeg godt lide. Bakkerne var stejle, det gjorde det hårdt. Det var ligefør man skulle af og trække, siger Benjamin Justesen.

Den nykårede nordiske mester har ikke haft meget succes i år, men nu tror Benjamin Justesen på, at han kan opnå flere gode resultater. 

– Nu skal jeg hjem og hvile mig. Næste gang jeg skal på podiet, er forhåbentlig til Hillerød Marathon.