05.05.2011
Mikael Munkebo Schrage

Ny Shimano XT-gruppe

Shimano XT var den oprindelige mountainbikegruppe, som var den første til at tilbyde funktion og holdbarhed til seriøs terrænkørsel. Gruppen satte i mange år standarden, som de andre blev målt mod, og med den nye udgave bliver standarden endnu engang sat højt.
Det er nemt at se designlighederne med den nye XTR gruppe. Mange af de nye funktioner er da også direkte hentet fra Shimanos topgruppe til mountainbike. Alle komponenter i gruppen er forbedret, men de mest markante ændringer er de nye skivebremser og det nye kranksæt. Kranksættet fås nu også med to klinger, og det både i en udgave til cross country (40-28) og til trail (38-26). Kranken fås også stadig med 3 klinger. I samarbejde med den passende 10 speed kassette burde der være et gear til enhver udfordring.
Bremserne har fået ICE Tech teknologien fra XTR og har fået bremsekræften væsentligt forøget, selv om vægten er reduceret i forhold til den gamle udgave. Til dem der kører meget ned ad kan brugen af de særlige ice-tech bremseklodser yderligere forbedre bremsernes ydeevne.
Som altid leverer Shimano muligheden for komplette grupper, så til XT gruppen fås der også en passende pedal og et hjulsæt. Både pedal og hjulsæt fås i to udgaver. En cross country udgave og en trail udgave med henholdsvis bredere fælg og større pedalplatform. Hjulene fås både til 15mm aksel og almindelig quickrelease.  Baghjulet fås i trailudgaven også til 12mm aksel. 
Den nye XT gruppe fås både i sort og sølv og i mange forskellige konfigurationer der passer til alt fra cross country til all mountain.
XT gruppen lanceres til juli.