07.08.2019
Andreas Breum

Ny udviklingskonsulent skal etablere e-cykling som DCU-disciplin

Zwift har taget cykelverdenen med storm, og e-cykling er i disse år i rivende udvikling. Danmarks Cykle Union er kommet med på bølgen og bliver fra 2020 officiel partner for de danske mesterskaber i e-cykling. 

DCU tager nu deres satsning på e-cykling til nye højder, da de tirsdag offentliggjorde ansættelsen af Rasmus B. Rasmussen, der i sin kapacitet som udviklingskonsulent skal udvikle e-cyklingen yderligere.

37-årige Rasmus Rasmussen er selv ivrig motionsrytter – både på landevejene og i de virtuelle landskaber – og har aktivt dyrket e-cykling de seneste fem år, og han ser blandt andet frem til at hjælpe de danske klubber med udvikle nye medlemstilbud indenfor e-sport:

– E-cykling er inde i en rivende udvikling, som vi følger nøje i DCU. Vi har som målsætning at fortsætte de dialoger, som allerede er i gang med en lang række ildsjæle, og så at få skabt fundamentet for endnu større udbredelse af e-cykling – ikke mindst lokalt i klubber og foreninger rundt i landet. Og vi håber, der vil blive taget godt imod de første spadestik til etableringen af e-cykling som disciplin i Danmark, siger Rasmus Rasmussen i en pressemeddelelse fra DCU.

Ifølge Rasmussen er det særligt det sociale aspekt, der gør e-cykllingen til noget specielt, og han tror derfor på, at disciplinen har et stort, uforløst potentiale:

– E-cykling er for alle. I de kolde vintermåneder er det oplagt at bruge e-cykling til at holde formen ved lige, og det er altid muligt at finde nogle på ens eget niveau at køre med og imod. Og så er det i øvrigt lige meget om du er over 80 eller under 18 – mulighederne i e-cykling er mange, siger han.

For DCU’s nye udviklingskonsulent er det ikke kun vigtigt at få etableret spændende medlemstilbud – det er også helt afgørende, at konkurrence-delen af e-cykling bliver omfattet af samme ”fair cykling”-standarder som i de øvrige discipliner:

– Erfaringen viser, at vi skal have stort fokus på, hvordan de officielle DCU-løb bliver afviklet, og hvilke krav vi stiller til deltagerne. Der er ryttere, som dyrker e-cykling ligeså målrettet og ambitiøst som i andre discipliner, og derfor tager vi opgaven med at sikre en ren sport alvorligt, fastslår Rasmussen.

Rasmus B. Rasmussen er ansat pr. 1. august og vil i løbet af efteråret komme rundt til klubber over hele landet for at dele erfaringer, få input og udbrede kendskabet til e-cykling – og alle klubber, der har interesse i den nye disciplin, er velkomne til at kontakte ham på rasmus.rasmussen@cyklingdanmark.dk