26.04.2011
Test Test

O-Synce MINIfree computer

MINIfree har ingen betjeningsknapper, men har en meget simpel betjening. Der trykkes på den nederste del af skærmen for at bladre gennem funktionerne. Computerens display er meget tydeligt og er opdelt i to; den øverste viser aktuel fart og kun det, mens den nederste linie viser klokkeslæt, aktuel tid, distance, total distance, gennemsnitsfart, max hastighed og kadence. Men her tale om en simpel computer, så kadencemåleren er tilvalg og indgik ikke i testen. Samlet set kan computeren hermed tilbyde 9 funktioner.
Installationen er simpel. Der er ikke meget, der skal opsættes, inden computeres er klar til brug, kun de obligatoriske funktioner såsom ur, km/h og hjulstørrelse. Dette foretages med 2 små knapper på bagsiden, som betjenes med et lille værktøj, som følger med computeren, men der kunne også bruges en anden spids genstand. Monteringen foregår, som for de fleste computere i dag, med strips og holderen passer til styret, og ved at skrue skruerne ud af bagpladen og dreje den 90 grader passer den på frempinden. Censoren på forgaflen monteres ligeledes med strips og er på størrelse med computeren. Kvaliteten virker god og solid, og under testen har der ikke været nogen problemer.
På landevejen fungerer MINIfree let og elegant. Displayet er nemt at aflæse og funktionen med at trykke på computeren nærmest lettere genial. Dette var også en væsentlig faktor, da MINIfree computeren fik Eurobike Gold Award i 2009. MINIfree vejer små 18 gram og sammen med censor og holder tynger det cyklen med små 50 gram. Cykelmagasinet kan kun anbefale denne computer, men dog kun til dem, som ikke ønsker en masse funktioner og menuer, som man kan fare vild i. Computeren er for dem, der kun ønsker de basale nødvendige informationer præsenteret på en elegant og problemfri måde. Der findes nok ikke mange computere, som kan meget mindre end MINIfree med hensyn til funktioner, men betjeningen og kvaliteten ligger i den absolutte topklasse. Med en pris på 299 kroner er det et super køb.