17.02.2017
Nikolaj Friis Merrild

OL-ruten er blevet lækket

Til sommeren 2020 skal OL afholdes i den japanske hovedstad Tokyo. I den forbindelse skal der afholdes et landevejsløb i cykling, og selvom at cykelløbet rundt regnet ligger tre og et halvt år ude i fremtiden, kan vi allerede nu blive meget klogere på rutens indhold – og lege med tanken om kommende favoritter.

Ifølge det hollandske medie, NOS, bliver rytterne ledt sydvest for Tokyo, hvor de skal køre en rundstrækning på 15,7 km. Rundstrækningen indeholder to bakker, der på papiret ikke engang ville virke skræmmende for en dansk cykelmotionist. Den ene stigning er 1,7 km. lang og stiger med 3,2% i gennemnit, mens den anden er 2,3 km. lang og stiger med 3,7% i gennemsnit. Ingen af nedkørslerne fra bakkerne skulle være specielt tekniske eller vanskelige.

Ifølge planen skal mændene køre 16 omgange på rundstrækningen, mens kvinderne skal køre syv. Når omgangene er tilbagelagt, kører rytterne den samme vej tilbage mod Tokyo, og afslutter løbet 12 km. fra toppen af den sidste bakke.

Ruten vurderes til at passe klassikerspecialisterne, og det skal blive spændende at se, hvilke ryttere, der til den tid påtager sig en favoritrolle. Måske nogle af de danske ryttere kan snige sig med ind på listen?

Lækagen af ruten tages med det forbehold, at UCI stadig mangler at give den endelige godkendelse.