04.02.2014
Søren Sliwa

Optakt: Favoritterne til Dubai Tour

UCI Asia Tours første løb bliver i år kørt i ørkenstaten Dubai. Løbet bliver kørt for første gang i år, og byder på en sand stjerneparade af topryttere, der stiller til start.

Løbet består af fire etaper, hvoraf den første er en 10 kilometer lang enkeltstart, der muligvis bliver afgørende for løbet, da der er få bonussekunder at køre om i den flade arabiske ørken. Så medmindre en sandstorm blæser rytterne ud på dybt sand, må det være dem, der er bedst på enkeltscyklen, der kan løbe med sejren. Cykelmagasinet har kigget nærmere på favoritterne. 

Taylor Phinney – BMC [VURDERING5]

Som en af de eneste enkeltstartskanoner har Taylor Phinney kørt en enkeltstart i løbsregi i år. Det medførte en 2. plads til amerikaneren, hvilket beviste at trods sæsonstarten allerede har fundet en god grundform. 

Den flade og knap så tekniske rute på enkeltstarten kan hjælpe ham md at træde sit tunge tråd, og hvis det lykkedes ham at nuppe førertrøjen, har han et stærkt BMC-hold i ryggen til at holde styr på angrebene. 

Peter Sagan – Cannondale [VURDERING4]

Selvom han ikke er mest kendt for sine evner på en enkeltstartscykel, så er Peter Sagan ikke uden evner i kampen mod uret. Han har før udnyttet sin power på så korte enkeltstarter, hvor det kun har været få sekunder til en sejr. 

Modsat enkeltstartsspecialisterne kan slovakken også køre med i en spurt, hvilket betyder, at han kan hente ekstra sekunder på hver etape. Der er kun henholdsvis 3, 2 og 1 sekund at hente på hver etape, men løbet kommer til at blive afgjort på sekunderne, hvilket er til Sagans fordel.

I Tour de San Luis viste han sin form frem med en 2. plads i en spurt, og en fornem 10. plads på enkeltstarten.

Fabian Cancellara – Trek Factory Racing [VURDERING4]

Den store schweizer har endnu ikke kørt nogen løb i år, men man bør alligevel regne med ham. Enkeltstartsruten ligger ganske fint til Trek-rytteren, og med et stærkt hold i ryggen kan han se frem til at få stærk hjælp fra sine holdkammerater. 

Så selvom han ikke er en supermagt på enkelstarten mere, så må han tages seriøst, for Spartacus forstår stadig at pumpe watt ud i pedalerne. 

Tony Martin – Omega Pharma – Quick-Step [VURDERING3]

Som tredobbelt verdensmester i enkeltstart kan man ikke se bort fra tyskeren. Sidste år missede han kun tre sejre i alle de enkeltstarter, han stillede op i, så statistisk set burde Tony Martin være storfavorit. 

Ruten er dog måske lidt for kort til tyskeren, så han kan ikke udøve sit vanvittige tråd, som han kan på de lange. Omega Pharma – Quick-Step-rytteren burde dog være at finde i toppen af klassementet på sidstedagen i Dubai. 

Adriano Malori – Movistar [VURDERING3]

Italienske Adriano Malori har vundet den eneste enkeltstart, som er blevet kørt i år, og dermed bevist at hans form er god. Han slog Taylor Phinney, men ellers var der ikke andre af enkeltstartspecialisterne med i Tour de San Luis, så han skal stadig ud og bevise noget. 

Modsat mange af de andre, så har Movistar-rytteren dog nok ikke den samme støtte i ryggen fra sit hold, da Valverde også er at finde på holdet, men såfremt han erobrer trøjen med afstand, så skal han nok få sin støtte. 

Marcel Kittel – Giant-Shimano [VURDERING2]

Den tyske sprinter er har sin største force i spurten, men han har tidligere vist, at på de kortere enkeltstarter kan han overføre sine evner fra spurten til kampen mod uret. 

I det australske løb Tour Down Under viste han dog ikke den bedste form, men tyskeren har dog alligevel så meget power i benene, at han sagtens kan mænge sig på enkeltstarten og i spurterne, hvor han som Sagan kan tjene ekstra bonussekunder. 

Lasse Norman Hansen – Garmin-Sharp [VURDERING1]

Det er måske et tyndt nationalromantisk håb, men danske Lasse Norman Hansen er en ganske habil mand på enkeltstartscyklen. Og selvom han har haft sine bedste resultater på længere enkeltstarter, så kan hans evner fra banen nok hjælpe danskeren på den 10 kilometer lange enkeltstart. 

Om han kan vinde er måske tvivlsomt, men Garmin-Sharp-rytteren kan godt lave et flot samlet resultat i sit første løb på det amerikanske hold.