27.02.2016
Jesper Carstens

Optakt: Kuurne-Bruxelles-Kuurne

Dato: 28/2 2016.
Type: Endagsløb, 1.HC., EuropeTour.

Tidligere i dag blev klassikersæsonen for alvor skudt i gang, da Omloop Het Nieuwsblad blev afgjort. I morgen følger Kuurne-Bruxelles-Kuurne trop. Det belgiske endagsløb er lidt anderledes end lørdagens løb, da det i højere grad er sprinterne, der vinder her. Sidste år løb Mark Cavendish af med sejren i en massespurt. 

Ruten
Løbet starter – som navnet antyder – i Kuurne, men når faktisk aldrig rigtig til Bruxelles. I stedet kører man til Ninove og dernæst tilbage til Kuurne. Undervejs besøger man forskellige stigninger, og i tidens løb har stigninger som Oude Kwaremont, Tiegemberg, Kruisberg samt mange andre været en del af ruten. De sidste stigninger kommer dog langt fra målstregen, hvorfor det primært ender med at blive en dag for sprinterne.

En af de mest mindeværdige cykelløb i de seneste mange år, var 2010-udgaven hvor ekstremt vejr afgjorde løbet. Flere af favoritterne måtte udgå, mens vejret splittede feltet i atomer. Kun 26 ryttere gennemførte løbet, der blev vundet af Bobbie Traksel, der slog Rick Flens og Ian Stannard i spurten.

Favoritterne

#1 Alexander Kristoff
[VURDERING5]
[IMG2]

Alexander Kristoff har vist rigtig god form hidtil i sæsonen, og hvis han kan fortsætte den stime, så er han den helt oplagte kandidat her i Kuurne-Bruxelles-Kuurne. Han har i år bevist, at han som minimum kører på niveau med Mark Cavendish – hvis ikke han lige er ét niveau over.

#2 Elia Viviani
[VURDERING4]
[IMG3]

Italienske Viviani blev nummer tre i løbet sidste år. Han har allerede nuppet én sejr i år (i Dubai Tour). Han er ikke den største brostensspecialist, men han kan sagtens sidde med feltet hjem i dette løb, og så er han et lyn i spurten.

#3 Caleb Ewan
[VURDERING3]
[IMG4]

Ewan er spændende. Han startede som lyn og torden i Tour Down Under, og fans var ikke sene til at udråbe, at han var på niveau med de allerbedste sprintere. Hypen er siden stilnet lidt af, og det skal blive spændende at se, hvordan han tager kampen op mod Kristoff og co.

#4 Nacer Bouhanni
[VURDERING3]
[IMG5]

Bouhanni har allerede åbnet sejrskontoen. I min optik passer han fint til disse belgiske løb, hvor der kan uddeles lidt knubs hist og her. I spurten er han kompromiløs og voldsom. Giv ham en meter, og han er stukket af.

#5 Peter Sagan
[VURDERING2]
[IMG6]

Det er svært at glemme Sagan på sådan en liste. Han kan sidde med i alle finaler, og selvom han ikke helt har fart som Kittel og co., så er han en ret hurtig sprinter, der sagtens kan vinde disse løb – især hvis hele dagen har været lidt hård.

Outsiderne

Man kunne nævne mange ryttere her – for eksempel alle dem, der vil teste feltet på brostenene og stigningerne. Tom Boonen for eksempel. Der er også andre hurtige folk, såsom Greg van Avermaet, Giacomo Nizzolo, Sam Bennett, Arnaud Demare, Dylan Groenewengen og Jens Debusschere. Listen af kandidater er meget lang, men man skal sandsynligvis have en hurtig afslutning, for at være en helt oplagt vinderkandidat. 

Kigger man i stedet mod angriberne, så er det måske værd at holde øje med ryttere som Jurgen Roelandts eller Stijn Vandenbergh. Begge ryttere skal ud og teste benene inden de vigtige brostensklassikere. De to danske ryttere, Magnus Cort og Søren Kragh Andersen, er også særdeles interessante i dette selskab. Begge kan køre en fin spurt, men må nok komme til kort mod de rendyrkede sprintere.

TV

Løbet ses på Eurosport