21.02.2019
Andreas Breum

Otte sekunder fra sejren: Dansk mester fortsætter god sæsonstart på Cypern

Det cypriotiske etapeløb, Cyprus Sunshine Tour, byder igen i år på et stærkt felt, og flere topnavne har taget turen Middelhavsøen. Blandt de stærke navne er to danskere, der i dag fik en god start på løbet.

Både Sebastian Fini og Annika Langvad har gode minder fra løbet sidste år, hvor de begge endte på podiet, og de to danske mestre var også med fremme, da første etape af 2019-udgaven blev kørt i dag. 

[REL1]

Kvinderne var først ude på ruten, og her tog schweiziske Linda Indergand (Superior XC Team) sejren foran landevejsstjernen Anna van der Breggen (Boels-Dolmans) og østrigske Lisa Pasteiner (GHOST), der var henholdsvis 18 og 22 sekunder efter vinderen.

Langvad skød sæsonens i gang med en fjerdeplads på etapen, 53 sekunder bag Indergand, og den danske verdensstjerne har dermed noget at indhente, hvis hun skal vinde løbet samlet. Maraton-verdensmesteren var dog ikke den eneste dansker i top-ti, da det danske stortalent, Sofie Heby Pedersen, sluttede på en flot syvendeplads, yderligere 35 sekunder efter.

Sidste år var danskeren ramt af uheld på de første etaper og endte på andenpladsen bag Anna van der Breggen, som hun i år danner par med under det benhårde etapeløb, Absa Cape Epic.

Hos herrerne var der tæt kamp og sejren, der gik til tyske Luca Schwarzbauer, der henviste Sebastian Fini til andenpladsen. Den danske mester, der har haft en god start på sæsonen, var blot otte sekunder efter tyskeren og fik dermed en god start på løbet, hvor han sidste år sluttede på en samlet tredjeplads. Etapens tredjeplads gik til Finis holdkammerat Martins Blums, som han om en måneds tid kører Cape Epic med.

Cyprus Sunshine Cup køres over fire etaper, og i morgen venter der rytterne en 52 kilometer lang etape med 1820 højdemeter undervejs