17.02.2011
Test Test

Pat McQuaid banker hårdt i bordet

’De andre’ er de sportsdirektører, som efter hans mening lægger pres på rytterne for at få dem til at sige, at de gerne vil have raceradioer på trods af nye UCI regler. For Pat McQuaid føler sig ikke overbevist om, at alle rytterne er enige med deres hold. Men det er allermest Spanien, som har fremkaldt hans vrede.
Ireren er irriteret over, at Spaniens statsminister har blandet sig i det spanske cykelforbunds behandling af Alberto Contadors dopingsag.
– Jeg var ikke overrasket over at se det, når det er er Spanien. Intet af det, som kommer fra Spanien overrasker mig. Men det er skuffende. Det er op til sporten selv at holde kontrol. Jeg tror ikke på, at det er nødvendigt med forstyrrende politikere, der ikke er inde i sagernes kendsgerninger og så udtaler sig alene på politisk baggrund. Vi kan ikke beskylde det spanske cykelforbund. De har gjort et godt stykke arbejde. Jeg synes, at det politiske pres er uretsmæssigt, og det hjælper ikke. Det hjælper heller ikke på Spaniens image. Det viser, at de er forudfattede i at støtte deres egne uanset sagens kendsgerninger, siger Pat McQuaid.
UCI har så modtaget 35 sider materiale fra det spanske cykelforbund, og dokumentationen skal oversættes, før UCI kan danne sig en mening om, hvorvidt der skal appelleres. Og det er indtil videre prognosen, for Pat McQuaid har tænkt på, om det kan nås før Touren.
– Jeg håber på og er overbevist om, at det hel kan nås inden Touren, at vi kan tage sagen til CAS, og CAS viser forståelse for, at det her skal ordnes hurtigt – bestem før Touren, siger Pat McQuaid.
I Spanien er kærligheden for UCI gengældt, da det spanske cykelforbunds præsident i telefoninterview med DR udtrykte, at UCI havde smidt en ’stinkende’ sag på deres bord! Men objektivt set har UCI fulgt den procedure, at en dopingsag først behandles nationalt i det land, hvor rytteren har sin professionelle licens.