06.04.2012
Andreas Ø. Pedersen

Patrick Clausen tæt på UCI-sejr

21-årige Patrick Clausen (Glud & Marstrand-LRØ) var igen tæt på at tage sin første UCI-sejr i år, da han blev nummer tre på 1. etape af Circuit des Ardennes. Fredag tog han endnu en podieplads, efter han tidligere på sæsonen vandt det tyske Rund um Ascheffel samt kørte sig til en 2. plads ved UCI-løbet Rabobank Dorpenomloop Rucphen foran italienske Angelo Furlan fra Christina Watches-Onfone.
 
Den 179 km lange etape var kuperet og indeholdt flere stigninger, men alligevel endte etapen i en massespurt. Det var dog ikke hvem som helst, som slog Clausen. Etapevinder blev Russell Downing, der i de foregående sæsoner har kørt for Team Sky. Andenpladsen blev besat af Mauro Abel Richeze, der også er tidligere pro-rytter.
 
Clausen kører på morgendagens etape i løbets ungdomstrøje efter dagens tredjeplads. Holdet dog ikke forskånet for uheld undervejs, da Rasmus Sterobo måtte en tur i asfalten med cirka 40 km til mål. Sterobo kom dog på cyklen igen og gennemførte dagens etape. Han har sidenhen været ved løbets ambulance, hvor han har fået renset sårene, og de første meldinger går på, at han forventes at stille til start på løbets 2. etape i morgen. Mathias Gade måtte derimod udgå undervejs på dagens etape pga. sygdom, og holdet er derfor nu nede på fem ryttere.

Resultat af 1. etape
1. Russell Downing (Endura Racing) 4.17.14
2. Mauro Abel Richeze (Team Nippo)
3. Patrick Clausen (Glud & Marstrand-LRØ)

75. Kasper Linde (Glud & Marstrand-LRØ)
78. André Steensen (Glud & Marstrand-LRØ)
108. Christian Moberg (Glud & Marstrand-LRØ)
116. Rasmus Sterobo (Glud & Marstrand-LRØ)
DNF Mathias Gade (Glud & Marstrand-LRØ)