05.03.2011
Test Test

Philippe Gilbert sejr i Strade Bianche

Ikke uventet kom et udbrud af sted efter 43 kilometer på en rute, hvor underlaget var løst grus, og hvorfor det er lige så svært at holde sammen på feltet som til Paris-Roubaix. Men de blev hentet igen, hvorefter en 20 mandsgruppe blev dannet.
Fra denne favoritgruppe var det Lampre-ISDs Daminano Cunego, BMCs Alessandro Ballan og Philippe Gilbert, som i finalen rykkede sig fri. I afslutningen viste Philippe Gilbert sig at være taktisk den smarteste.
– Jeg lå bag Philippe Gilbert, og Daminano Cunego var bag mig. Gilbert tog ydersiden, og jeg ville risikere at køre udenom, fordi jeg kunne styrte. Jeg er tilfreds med, hvordan det gik. Det lover godt for kommende løb, siger Alessandro Ballan.
MontePaschi Strade Bianche:
1. Philippe Gilbert, Omega Pharma-Lotto
2. Alessandro Ballan, BMC
3. Damiano Cunego, Lampre-ISD