29.11.2018
Morten Tornøe Pagh

Podcast, Gravel og Udstyr

Vores motionsskribent Morten har været en tur i Schweiz for at se på lokale kukure og muligvis også nogle af de smukkeste landevejs- og gravelsektioner, som man kan findes i Europa.

Du kan læse om turen i Cykelmagasinet 69 som kommer på gaden i december. 

Hvorfor skal du så læse videre? 

Her vil jeg fortælle lidt om, hvad vi normalt ikke finder plads til i bladet, men som belyser, hvad der sker på sådan en tur. Det er ikke bare alt betalt paradise hotel for cykeljournalister, bloggere mv. 

Det er super hårdt, men vi klager ikke. Der er også en anden del af sådan en tur! 

Vi har muligheden for at teste en masse nyt grej i andre forhold end danske, alt sammen i effektivitetens navn og selvfølgelig fordi vi er nysgerrige på Cykelmagasinet og gerne vil give læserne interessante historier og råd om godt og mindre godt grej. 

 

Lange dage

Dagene starter typisk kl 5:30 og slutter kl 23:59. Morgenen står ofte på lidt research før morgenmaden om dagens program, derefter mad, cykling, mad, mere research, billeder, mad, skrive og sove ofte med hovedet i computeren. Heldigvis er der ofte uovertruffen mad! 

Inden vi tager afsted, er der en masse arbejde med research for at få de rigtige billeder, research om området, skrivearbejde etc. 

 

Gravelgrej! 

På turen til Schweiz har vi bl.a. testet Pro’s nye Discover tasker, Trek Checkpoint SL5, samt tøj fra Café du Cycliste og Isadore. 

Det er noget du kan læse om de kommende måneder på Cykelmgasinets hjemmeside, men det er sjældent jeg har været så imponeret over nogle produkter. 

 

Pro Discover 

Vi har fået lejlighed til at teste Discover-taskerne i Schweiz, men taskerne er også blevet testet herhjemme. Der har været stillet store krav fra min side. Jeg cykler ofte rundt med et kamera, der har samme pris, som den cykel jeg sidder på, jeg undgår helst, at det hænger på mig, så tasken skal kunne holde kameraet beskyttet fra elementerne, dvs. vandtæt så vidt muligt, og tasken skal være nem at tilgå, og den skal sidde stabilt. 

Pro’s Discover sadeltaske har indtil videre imponeret mig. Jeg har kørt med 50 km/t ned ad bumlede schweiziske veje, og 85 km/t ned af Oberalp Pass uden, at jeg har kunnet mærke tasken. Mit kamera virker også stadigvæk, og regnvejr har ikke været et problem. Der har været plads til jakke, kamera, objektiver og mad uden problemer. 

 

Tasken til overøret er ganske praktisk. Efterhånden er smartphones blevet så store, at de ikke kan være i baglommen på ens jersey, så en mursten som Iphone XR med cover passer perfekt i tasken sammen med lidt ekstra grej. 

 

Discover serien består også af en framebag samt en handlebar bag. Taskerne er som de andre nævnte tasker vandtætte, og lynlåsene på framebagen er super nemme at operere, imens man cykler. 

Jeg er blevet så imponeret, at jeg har sat dem på min ønskeliste til jul, sammen med en E-MTB. 

 

Tøj fra Café du Cyclist og Isadore

Tøjet fra Isadore og Cafe Du Cycliste har passet perfekt til de kølige efterårsvejr. Jeg testede sættet fra Isadore (Thermoroubaix medio bukser og Long Sleeve Shield jersey) under danske forhold (pt. 2 graders varme) på en weekendtur på 3 timer i Dyrehaven nord for København. Jeg kunne holde varmen med en uld baselayer under trøjen, hvilket jeg ikke havde forventet. Trøjen fra Café du Cycliste (Yolande) egner sig til lidt varmere vejr eller med en god vest udover trøjen og et ekstra lag under. Begge trøjer har et look, så jeg har haft overvejet om, de ikke kunne bruges som hverdagstrøjer også. 

[IMG2]

Gravelsko

Vi har også testet gravelcykelskoen Shimano XC500, som har været meget komfortabel og passet fint til forholdene i Schweiz, hvor temperaturen var alt mellem 3 og 20 grader. Normalt er jeg ikke til sorte sko, men de orange snørebånd gør, at der er lidt af det spræl, som gør livet sjovt. Hvis man ønsker lidt mindre kulør på tilværelsen, følger der også et sæt neutrale grå snørebånd med. 

[IMG3]

Trek Checkpoint SL5

Trek var så venlige at låne os deres gravelcykel i kulfiber, Checkpoint SL5. Den har været et komfortabelt bekendtskab, hvor jeg har været imponeret over stabiliteten og stivheden. Hjulene er til den tunge side, men jeg er ret overbevist om, at man kunne køre dem over med en traktor uden, der ville ske noget med hjulene. Vi har testet cyklen på grus, singletrack og landevej, samt et hike gennem en masse kolort. Cyklen er ikke den letteste i verden, men det betyder ikke noget. Gravel handler ikke om at have en let cykel men om at opleve. Men sætter du et sæt Bontrager Aeolus Pro 3 på, så har du en fed landevejscykel. Cyklen lå perfekt på de schweiziske veje. 

[IMG4]

 

Du kan læse de fulde tests i Cykelmagasinet i løbet af december-februar måned.

 

Podcast

Denne episode af vores podcast handler derfor også om gravel. Vi har været på besøg hos United Cycling for at tale med Peter Ebro, som er gravel entusiast. Samtidig har vi også haft besøg af Cecilie Uttrup og Marie Vilmann til en snak om pre-race vaner. 

VI vil super gerne høre fra jer. Vi er altid ude efter nye spændende emner, og kender du nogen, der kunne være interessante eller har du et emne, så er du velkommen til at skrive til os på Facebook.