27.05.2017
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Velomore

Randers XCM 1. afdeling Velofit XCM Cup

Lad det bare være sagt med det samme! At det her løb ikke har over minimum 500-600 deltagere, er en gåde for skribenten her. Der var 350 deltagere i år.

Randers MTB har igennem flere udviklet et koncept, der holder år efter år, men ruten bliver der altid lige pillet lidt ved, så rytterne altid lige får lidt nyt og udfordrende. Der er høj solskin hvert år, MTB Randers har åbenbart nogle guddommelige connections. Til publikum og ryttere er der kage, kaffe, sodavand, slik og pølser ad libitum hele dagen. Stemningen er helt fantastisk, den er både publikum, hjælpere og rytterne med til at skabe.

Selve ruten bringer mundvandet frem hos enhver mountainbikeentusiast – elite eller motionist. I forhold til mange andre gode maratonløb herhjemme så er det ekstrem lidt asfalt mountainbiken rører undervejs. Ruten er krydret med udfordrende højdemeter opad (ca. 600-650 hm pr. omgang), hvor man bliver belønnet med lange nedkørsler med fantastisk flow. Dertil er der lækre sektioner med singletrack, som giver en god fornemmelse i kroppen. 
Skoven omkring Fussingø Sø er også fantastisk smuk, og det er en meget speciel fornemmelse at køre så mange kilometer omgivet af skov stort set hele ruten.

Herre elitens løb

Når man taler om maratonløb (XCM) i Danmark, så er det næsten altid nogle af "the usual suspects", der kan komme på tale til en podieplacering. Det var også tilfældet i dag i Randers. Benjamin Justesen (Team Bikelife.dk) vandt foran Thomas Bundgaard (Team Frederikshøj CC) og Anders Bregnhøj (Team Bikelife.dk).

Efter løbet talte Cykelmgasinet med Benjamin Justesen og Thomas Bundgaard, der begge var meget misfornøjede med et stort smil, da vi spurgte ind til, om de var tilfredse med dagens løb.

– Jeg er helt klart utilfreds med, at jeg ikke fik et større hul til de andre, fortæller Benjamin Justesen.

– Tilfreds? Nej, jeg er ikke overhovedet tilfreds med at tabe til Benjamin, udtaler Thomas Bundgaard.

På trods af de venskabelige drillerier, så var de rørende enige om, at ændringen var 4 til 3 omgange gav et bedre løb for dem i år.

– Sidste år var det mere en overlevelseskamp med 4 omgange, men i år kunne vi køre rigtig ræs, siger Thomas Bundgaard og Benjamin Justesen i kor.

Derefter gik de to kombattanter i gang med at tale om, hvem der havde den længste frempind, og hvem der havde "slammet" den mest ned.

Se Thomas Bundgaards løbsberetning her:

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftvbundgaard%2Fvideos%2F1923911194317468%2F&show_text=0&width=560" width="640" height="480" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

I den mere alvorlige ende viser Anders Bregnhøj sig mere og mere som en XCM-specialist. Det er langt fra første gang, han stikker snuden frem på et podie til et XCM-løb. Vurderingen herfra er, at det langt fra bliver sidste gang. 

Christian Svendsen (Team Rold Skov Elite) kørte et stærkt løb med en 4. plads, selvom han her for tiden kører lidt med håndbremsen trukket pga. hjerteproblemer, som er ved at blive udredt. Podiet blev rundet af af Niels Rasmussen, der tydeligvis ikke var tilfreds, da han kom i mål. Desværre for ham havde han haft et løst styrt og punktering undervejs

Opdateret………..

Ved gårsdagens løb var der problemer med tidstagningen fra DCU, så præmieoverrækkelserne blev udskudt en del tid og blev kun reddet af MTB Randers' evne til at holde gang i et helt igennem fantastisk målområde. 
Her 24 timer efter løbet kan rytterne stadig ikke tjekke deres placering og køretid, så debatten om DCU's tilmelding- og tidtagningssystem fortsætter. Mon de arbejdsomme kommisærer i fremtiden skal til at gå rundt og spørge rytterne om, hvem de sluttede omkring for at kunne lave resultatlister, som man gjorde i gamle dage?