05.02.2011
Test Test

Reglementet forældet ifølge Alberto Contador

Han er naturligvis ikke tilfreds med, at han har fået 1 års karantæne af det spanske cykelforbund, hvorfor han har valgt at appellere til CAS. I mellemtiden filosoferer han over det nuværende anitidopingsystems retfærdighed på sin hjemmeside.
– Dopingreglementet er forældet set i lyset af de videnskabelige fremskridt, skriver Alberto Contador.
Hans argument er, at mængden af Clenbuterol var alt for lille til at give ham nogen som helst fordel med hensyn til forbedret præstationsevne. Omvendt er der fortalere for, at lige netop Clenbuterol omsættes så hurtigt, at selv meget lidt indikerer doping.
– Grundet de videnskabelige fremskridt kan man måle selv de mindste mængder af substanser – i mængder så små, at det hverken giver en fordel eller er frivilligt indtaget. Det er tilfældet med min Clenbuterolsag, skriver Alberto Contador.
Derfor mener spanieren, at antidopingreglementet skal bringes op på niveau med de videnskabelige fremskridt.
– Men hvor de videnskabelige fremskridt er i 2010, forbliver reglementet i 60’erne. Kun ved at kombinere videnskabelige fremskridt med ændringer i antidopingreglementet, er det muligt at tale om en ærlig og fair cykelsport, som jeg altid har dyrket den, skriver Alberto Contador.
Selvom en del af de videnskabelige fremskridt er, at der er en blødgørertest på vej, der kan afsløre bloddoping på grund af mængden af blødgører fra blodposer, så kommer Alberto Contador ikke ind på den.